UFC

Gilbert Burns potvrđen kao idući protivnik Usmana

Jon Anik i Gilbert Burns
 screenshot/YouTube
Idući UFC izazivač velter kategorije trebao bi, prema riječima Dane Whitea, biti Gilbert Burns

Iako je svoju kandidaturu istaknuo Leon Edwards, a i Jorge Masvidal je izrazio želju obračunati se s Kamaruom Usmanom uz puni pripremni kamp, čini se kako će UFC ostvariti svoju prvobitnu namjeru te će idući izazivač za titulu velter kategorije postati Gilbert Burns.

Dana White je to otkrio u razgovoru s raznim medijima koji se nalaze na Fight Islandu, a informaciju je putem Twittera prenijela Helen Yee.

Burns je trebao borbu protiv Usmana odraditi već na UFC 251 priredbi, a tek nakon njegovog pozitivnog COVID-19 testa je promocija došla do dogovora s Jorgeom Masvidalom. Osim toga, Burns je nakon pobjede protiv Tyrona Woodleya zauzeo poziciju prvog izazivača na službenoj ljestvici.

Edwards je svoje reference pronalazio u tome što se trenutno nalazi u nizu od osam pobjeda. No, njemu će vjerojatno trebati još jedna, budući da nije savladao niti jednog Top 5 borca. Prvobitno se on trebao boriti protiv Woodleya, no COVID je doveo do otkazivanja njihove borbe, što je višestruko iskoristio Burns. Edwards će svog protivnika morati pronaći negdje unutar rankinga, gdje se on sam nalazi na trećem mjestu. Ispred njega su Burns i Colby Covington, dok se na tri mjesta iza njega nalaze Masvidal, Woodley i Stephen Thompson.

Linker
25. travanj 2024 07:44