UFC

Gilbert Burns savjetuje Oliveiru: ‘Poradi na svom engleskom‘

Gilbert Burns
 screenshot (YouTube)
Problem mnogih Brazilaca unutar UFC-a je loše ili nikakvo korištenje engleskim jezikom

Dugo godina Brazilci su među najboljim borcima svijeta te su drugi na povijesnoj ljestvici UFC prvaka. No, jedan problem koji je kod njih konstantan pa čak i kod boraca koji se godinama bore u Americi je engleski jezik. Uvijek ima onih pozitivnih primjera, Brazilaca koji odlično barataju engleskim jezikom, poput Fabricija Werduma, Claudije Gadelhe, Glovera Teixeire ili Gilberta Burnsa, ali puno je i onih poput recimo Josea Alda ili Charlesa Oliveire, koji unatoč godinama u promociji i dalje sve svoje izjave daju na portugalskom jeziku.

Upravo je Burns odlučio savjetovati Oliveiru, koji se nalazi unutar niza od osam pobjede, ali još uvijek bez borbe za titulu. On je uvjeren da bi to njegov sunarodnjak puno lakše ostvario svoje ciljeve da barata engleskim jezikom, odnosno da bi na taj način bio zanimljiviji onom UFC-ovom glavnom tržištu, američkom.

"Charles radi sjajan posao. Nije ga baš bilo na internetu, no počeo je objavljivati, govoriti, davati intervjue ESPN-u. Dobar je, samo mislim da treba dati šansu svom engleskom i govoriti sam, a ne da mu je potreban netko da govori za njega. Samo to mu nedostaje, puno je napredovao. Sve radi dobro, a posebno se dobro bori. No, ovo će mu napraviti onu potrebu razliku. On ima dobru osobnost i navijam za njega, samo mora poraditi na svom engleskom", uputio je Burns savjet putem AGFighta.

Burnsov engleski je odličan, no on već neko vrijeme živi i trenira u SAD-u. Problem imaju Brazilci koji i dalje treniraju u domovini, posebno jer engleski jezik nisu učili tijekom školovanja. Isti onda moraju učiti naknadno, što im zapravo pokraj specifičnosti njihovog jezika nije jednostavno. No, samostalno baratanje njime svakako je benefit i možda bi se uistinu svi Brazilci trebali potruditi na tom polju.

Linker
26. travanj 2024 06:50