UFC

Gilbert Burns ucijenio UFC: ‘Zahtijevam napad na titulu ili mi raskinite ugovor!‘

 Gilbert Burns

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
‘‘Durinho‘‘ zna što želi sljedeće, a i sam je svjestan da ove subote nije uspio ‘‘ukrasti‘‘ Colbyjev napad na titulu

Ovog su se vikenda na UFC 287 priredbi borili i Gilbert Burns i Jorge Masvidal, a to je ujedno bila i posljednja borba za legendarnog ‘‘Gamebreda‘‘. Jednoglasnom odlukom sudaca je slavio Burns, no i Masvidal je također imao dostojanstven oproštaj od sporta u kojem je preko 20 godina.

Obojica boraca su prije meča zagovarala da će u slučaju pobjede napasti titulu te su govorili kako će tražiti atraktivnu pobjedu. To se ipak nije dogodilo, no Burns je svejedno pošteno pobijedio. Bez obzira što nije došao do finiša, pred UFC je stavio ultimatum:

‘‘Mislim da je već gotova stvar da će se boriti Edwards i Covington u Londonu, ako se ne varam. Mislim da je to već dogovoreno, samo neki detalji su ostali. Želim biti zamjenski borac. Ne pitam, učinit ću to. Zahtijevam to jer kad god bi me UFC nazvao i rekao da ima protivnika, rekao bih im da‘‘, rekao je Burns jučer na press konferenciji.

‘‘Sad zahtijevam kamp za pet rundi, da odem u London i borim se za titulu. Inače me pustite s ugovora i pustite da radim ono što želim. Tipovi traže milijune u drugim organizacijama. To je to, ja sam zamjena za borbu za titulu nakon čega ja dobivam napad na titulu‘‘, dodao je.

S tim se slaže i Dana White:

‘‘Sviđa mi se ovo. Da, zašto ne? Imamo dogovor.‘‘

Burns će izgleda ipak dobiti ono što želi, a i sam je svjestan da ove subote nije uspio ‘‘ukrasti‘‘ Colbyjev napad na titulu. Sada mora čekati što će se dogoditi između Covingtona i Edwardsa, a tu borbu im samo preostaje i službeno najaviti.

Linker
19. travanj 2024 00:34