UFC

Gilbert Burns želi prirediti Poirieru dobrodošlicu u velter kategoriju

Dustin Poirier

 Screenshot(youtube, Ufc)
S obzirom da su oba borca upisala poraze u posljednjim borbama ovo bi bio dobar ‘match up‘

Čini se kako UFC borac velter kategorije Gilbert Burns želi Dustinu Poirieru prirediti dobrodošlicu u velter kategoriju. Trenutno je jako malo boraca koji su postali miljenici publike kao što je to napravio Gilbert Burns. On ne samo da je stigao do sudačke odluke protiv Khamzata Chimaev već je po mnogima ostavio dojam kako je trebao pobijediti. Unatoč porazu u posljednjoj borbi, Dana White je dao naslutiti kako će Burns svejedno dobiti neko veliko ime za svoj idući nastup.

Kako se za sada čini, Burns je zagolicao maštu fanova odgovorom na Poirierovu objavu na Twitteru.

Poiriera smo posljednji put u Octagonu vidjeli na UFC 269 priredbi gdje je poražen u borbi za naslov protiv Charlesa Oliveire. To mu je bio drugi napad na titulu, a prvi put ga je u tome spriječio Khabib Nurmagomedov 2019. godine. Između 2 napada na pojas Poirier je zaredao 3 pobjede od kojih je jedna bila protiv Dana Hookera, a dvije protiv Conora McGregora što ga je na kraju dovelo do još jedne prilike za napad na pojas.

Poirier je još u siječnju ove godine pokazao kako je dobio nekoliko kvalitetnih kilograma mišića te nagovijestio svoj debi u kategoriji iznad.

Burns je također imao priliku za napad na pojas protiv Kamaru Usmana na UFC 258 eventu gdje je nakon dobrog starta na kraju završio nokautiran. Vratio se pobjedom protiv Stephena Thompsona, da bi ga nakon toga zaustavio Khamzat Chimaev. Već duže vrijeme se spominje potencijalna borba Dustina Poiriera i Natea Diaza. Diazu je prema ugovoru ostala još jedna borba za odraditi pod okriljem UFC organizacije i već je tražio da mu ta borba bude baš protiv Poiriera.

Linker
20. travanj 2024 04:22