UFC

Jorge Masvidal želi Gilberta Burnsa za sljedećeg protivnika

Jorge Masvidal, Gilbert Burns

 Screenshot(, Youtube, Ufc - Ultimate Fighting Championship)
Ova borba će pokazati koji borac i dalje pripada samom vrhu velter kategorije

Gilbert Burns i Jorge Masvidal obojica trenutno traže idealnog protivnika za nastavak karijere koji bi ih u slučaju pobjede gurnuo ponovno u sami vrh velter kategorije. Prema prozivkama na Twitteru u posljednje vrijeme može se naslutiti kako su borci verbalno dogovorili svoju međusobni dvoboj.

Burns je u svojoj posljednjoj borbi kupio srca fanova u bespoštednom ratu protiv Khamzata Chimaeva u kojem je po mnogima trebao upravo on biti proglašen pobjednikom. Okitio se i s velikom novčanom nagradom u obliku 2 bonusa, tako da s tim porazom nije zapravo previše toga izgubio.

Masvidal je s druge strane u svojoj posljednjoj borbi uvjerljivo poražen od Colbyja Covingtona što mu je ujedno bio i treći poraz u nizu. Dva puta se borio za pojas prvaka protiv Usmana, gdje je u njihovom prvom susretu djelovao iznenađujuće dobro s obzirom na to da nije odradio pripreme, dok je u drugi meč ušao spreman ali završio nokautiran u drugoj rundi. Sličnu sudbinu dijelio je i Burns koji je od Usmana izgubio nokautom u trećoj rundi.

Masvidal trenutno vodi i pravnu bitku zbog napada na Covingtona jer mu je izbio zub, oštetio Rolex, a prema posljednjim saznanjima i zadao potres mozga u napadu s leđa ispred jednog restorana. Ukoliko ga sud proglasi krivim Masvidal bi mogao godinama odležati u zatvoru čime bi njegova MMA karijera bila gotova.

Ova potencijalna borba mogla bi odgovoriti na pitanje koji od ova dva borca i dalje pripada vrhu velter kategorije.

Linker
18. travanj 2024 15:41