UFC

Glover Teixeira o Alexu Pereiri: ‘Tri pobjede dijele ga od meča protiv Adesanyje‘

Alex Pereira

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
UFC-ov prvak poluteške kategorije smatra da će njegov timski kolega jako brzo doći do vrha kategorije

Iako je Alex Pereira potpisom za UFC privukao određenu pažnju, moglo bi se reći kako je jedan od najboljih kickboksača na svijetu zaslužio puno veću pažnju. Ipak, sve se nekako brzo odvilo, a Pereira je debitirao dva mjeseca nakon potpisivanja ugovora.

Nije Brazilac dobio niti mjesto na main cardu, već se borio u sklopu prelimsa. Ipak, Pereira se pobrinuo za veću pažnju tako što je spektakularnim ''letećim koljenom'' nokautirao Andreasa Michailidisa početkom druge runde. Osvojio je Pereira bonus za izvedbu odmah u debiju i s nestrpljenjem iščekujemo njegov idući nastup.

Inače, Alex Pereira došao je u UFC s pedigreom Gloryjeva prvaka u srednjoj i poluteškoj kategoriji (pojas poluteške izgubio je u oproštajnom meču, op.a.), no MMA javnosti još je zanimljiviji podatak kako se radi o kickboksaču koji je dvaput pobijedio Israela Adesanyju. Brazilac je ujedno i jedini borac koji je ikad nokautirao Adesanyju, aktualnog prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Jedan od Pereirinih trening partnera jeste i Glover Teixeira, UFC-ov prvak poluteške kategorije. On često priča u hvalospjevima o svom timskom kolegi, a u razgovoru za MMA Fighting, nije propustio priliku pohvaliti njegov debitantski nastup unutar najjače MMA promocije.

''Pereira je poput mene na treninzima i nije mogao bolje odraditi posao na UFC 268 priredbi. Neke pokušaje rušenja je obranio, bio je i rušen, no pridigao se i ostao gore. Vidjeli ste lice drugog tipa nakon klinča, faca mu je bila uneređena te je bio mrtav umoran. Sve je završilo 'letećim koljenom'. Tako mirno i opušteno.'', izjavio je Glover.

Iako je Pereira upisao tek prvu pobjedu unutar UFC-a, mnogi već gledaju ka njegovom potencijalnom MMA meču protiv Adesanyje. Ipak, dug je put do napada na pojas koji trenutno Israel drži. Međutim, Glover Teixeira vjeruje kako nećemo tako dugo čekati na taj obračun.

''Najviše tri pobjede udaljen je od napada na titulu. On želi biti aktivan i ubrzo se opet boriti. Nada se veljači, želi to što prije odraditi. Nema nikakvih ozljeda, a u ovo doba iduće godine, pričat će se o njemu i Adesanyji.'', dodao je UFC-ov novopečeni prvak poluteške kategorije.

34 godine napunio je Pereira u sedmom mjesecu i moguć je scenarij u kojem će ga UFC pokušati što prije pogurati ka top 15 i rangiranim protivnicima. Međutim, mnoštvo je dobrih MMA boraca u toj kategoriji i Pereiru čeka težak zadatak da bi došao do meča protiv Adesanyje.

Linker
20. travanj 2024 04:22