UFC

Glover Teixeira oglasio se nakon meča karijere: ‘Osjećaj je vraški dobar!‘

Daniel Cormier i Glover Teixeira
 Screenshot (youtube, Ufc)
42-godišnji Brazilac na UFC 267 priredbi ostvario je najveću pobjedu u svojoj MMA karijeri

Okrunio je Glover Teixeira svoju MMA karijeru proteklog vikenda osvojivši pojas UFC-ova prvaka. Ranije tokom prošlog tjedna, imali ste prilike čitati o njegovom teškom životnom putu kao ilegalca u Americi (možete se podsjetiti OVDJE). Glover je u sklopu UFC 267 priredbe ugušio Jana Blachowicza u drugoj rundi i time se upisao u povijest kao drugi najstariji UFC-ov prvak ikad.

Sanjao je Brazilac taj pojas dugi niz godina. Vjerovali su u njega mnogi pa tako i legende poput Chucka Liddella. Međutim, bilo je faza Gloverove karijere kada je nizao poraze, a posebno brutalni bili su oni od Anthonyja Johnsona te Alexandera Gustafssona. Ipak, za razliku od dvojca koji ga je nokautirao, Glover je nastavio loviti svoje snove i na koncu ih je i ostvario.

Teško je zamisliti kako se dobro osjećao brazilski borac nakon što je toliko dugo radio za taj pojas. Ipak, Glover se oglasio putem svog Twitter profila te je donekle dočarao kako se osjećao dan kasnije.

''Uvijek sam se pitao kako bi bilo postati prvakom te kako bih se osjećao dan nakon borbe. Sada znam, a osjećaj je vraški dobar! Hvala svima za ljubav, podršku, 'tvitove'...Sve vas volim!''

Priča bi bila možda još i bolja da se Glover Teixeira odlučio povući na vrhuncu te da je ostavio rukavice na sredini Octagona neposredno nakon što mu je pojas omotan oko struka. Međutim, jasno je da Brazilac želi odraditi barem jednu borbu prema poboljšanom, šampionskom ugovoru. Izuzev toga, ne treba iskusnog Brazilca unaprijed otpisivati, možda Teixeira upiše i nekoliko uspješnih obrana titule.

Linker
24. travanj 2024 23:48