UFC

Glover Teixeira se oglasio nakon umirovljenja: ‘Svoj fokus ću od sada posvetiti Alexu Pereiri‘

 Glover Teixeira 

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Kraj jedne velike karijere

Brazilski veteran sinoć je nakon poraza od Jamahala Hilla u borbi za titulu objavio umirovljenje, a onda je konačno i progovorio o tome. Teixeira inače ima 43 godine, što ga je činilo i jednim od najstarijih natjecatelja u ovome sportu. Tijekom karijere borio se 42 puta, od toga za titulu tri puta, a osvojio ju je jedanput.

Teixeira se prvi put za titulu poluteške kategorije borio 2014. godine i tu ga je zaustavio Jon Jones jednoglasnom sudačkom odlukom. Prije godinu i pol dana se nakon šest uzastopnih pobjeda ponovno borio za titulu protiv Jana Blachowicza, nakon čega je postao prvak, što mu je zapravo i bila kruna karijere. Titulu nije uspio obraniti protiv Prochazke iako je sve vodilo k tome dok nije napravio veliku pogrešku u posljednjoj rundi. Već u idućoj borbi dobio je priliku ponovno postati prvakom protiv Jamahala Hilla, no kako je to završilo vidjeli smo sinoć, a za svoju srčanost nagrađen je bonusom od $50,000.

"Mislim da sam jako čvrst borac za moje vlastito dobro. Ali više ne mogu ovako. Od sada ću svoju energiju i sav svoj fokus preusmjeriti na Alexa Pereiru. On će svoj pojas zadržati dugo vremena, a onda se podići u polutešku kategoriju. Čast mi je da sam se umirovio na isti dan kao i Shogun."

Teixeira je inače jedan od najomiljenijih boraca u MMA svijetu, a pobjeđivao je velika imena kao što su Jan Blachowicz, Thiago Santos, Anthony Smith, Jared Cannonier, Rashad Evans, Ryan Bader i Quinton Jackson.

" Žao mi je što nisam bio u eri Roycea Graciea kada su se borili bez rundi, ali ovako ja više ne mogu." - zaključio je Teixeira.

Linker
20. travanj 2024 12:25