UFC

UFC 283 bonusi: Četiri borca odlaze kući s 50,000 dolara

  Jamahal Hill punches Glover Teixeira 

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Glover Teixeira umirovio se porazom, ali i s bonusom

Sinoć smo svjedočili jako kvalitetnim borbama, a iz UFC organizacije to su znali i nagraditi. Jamahal Hillu je bilo potrebno punih 25 minuta da bi postao UFC prvak poluteške kategorije, a to vrijeme je proveo prilično dominantno. Tako su oba borca, i srčani Glover Teixeira i novi prvak Jamahal Hill zasluženo otišli kući s bonusom od $50,000 za borbu večeri.

Teixeira se nije predavao sve do kraja, a Hill je postavio novi rekord u broju upućenih udaraca poluteške kategorije. Jednu rundu suci su mu dali 10-8, tako da je konačan ishod bio (50-44, 50-44, 50-44), a ujedno je postao i prvi borac iz Dana White’s Contender Series koji je uspio postati UFC prvakom. Srčani Brazilac se s 43 godine na leđima i 42 MMA borbe nakon ovog poraza odlučio umiroviti.

Prisjetimo se, bivši prvak Jiri Prochazka je upraznio titulu odmah nakon što je doživio tešku ozljedu ramena na treningu, što je bilo fer i korektno od njega da ne koči čitavu diviziju više od godinu dana. Zatim su se za upražnjeni pojas borili Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev, čija borba je završila neriješeno, a isto tako bila dovoljno neatraktivna u očima UFC-ovog predsjednika Dane Whitea da je odlučio kako revanša neće biti.

Bonusom za izvedbu večeri nagrađen je Jailton Almeida nakon što je prekidom u drugoj rundi pobijedio Abdurakhimova i time ostao neporažen unutar UFC organizacije s četiri uzastopne pobjede.

Istim bonusom nagrađen je i Ismael Bonfim nakon što je letećim koljenom u drugoj rundi nokautirao Terrancea McKinneya u svojem UFC debiju. Zanimljivo je da se na istom eventu borio i njegov brat koji je također pobijedio svoga protivnika.

Linker
21. travanj 2024 22:00