UFC

Greg Hardy i Tai Tuivasa upareni na najveću ljetnu UFC priredbu

Greg Hardy
 Tass/Ddp Usa/Profimedia
Novi proizvod UFC-ove matchmaking mašinerije je teškaška borba Grega Hardyja i Taija Tuivase

Nedugo nakon što je prošlog mjeseca upisao drugu pobjedu u nizu, Tai Tuivasa (11-3, 5-3 UFC) ispred sebe ima ugovoren novi ispit. I to takav da je uparen protiv borca koji ga je otvoreno prozvao, odnosno zatražio borbu protiv njega. Radi se o Gregu Hardyju (7-3, 4-3 UFC).

Tuivasa je s posljednja dva nastupa, u kojima je prekidom savladao Harryja Hunseckera i Stefana Struvea, spasio svoju UFC karijeru, koja je postala upitna nakon niza od tri poraza. Slijedom toga može nastaviti istu graditi kao ranije, kad je smatran jednim od najvećih potencijala u teškoj kategoriji. Australac je imao najveći problem u svojoj djetinjoj neozbiljnosti, ali posljednji nastupi odaju dojam kao da se to promijenilo. Vrlo eksplozivan za momka njegove težine i konstituacije, Tuivasa je borac koji bi svakome mogao stvoriti problema.

Hardy se posljednjih puta borio u prosincu prošle godine, kad je nokautom zaustavljen od Marcina Tybure, nakon čega je baem privremeno morao stišati svoje vrlo glasne šampionske ambicije. Isto tako mu je po drugi put prekinut niz od dvije pobjede te će se on zapravo morati vaditi ovom borbom. Tuivasu je, kao što smo gore naveli, sam zatražio nakon posljednje "Bam Bamove" borbe, a UFC-u se to uparivanje očito svidjelo tako da su vrlo brzo reagirali.

Bivša NFL zvijezda će imati imperativ pobjede, ako želi zadržati na sebi pažnju koju njegove borbe još uvijek imaju. Ona je već manja nego što je to bilo kad je tek započeo MMA karijeru, no i dalje ima jako puno onih koje zanima što će "Prince of War" napraviti.

Ova borba odlazi na UFC 264 priredbu, koju će 10. srpnja predvoditi borba Conora McGregora i Dustina Poiriera.

Linker
15. travanj 2024 08:34