UFC

Griješe li kladionice? Khamzat Chimaev i Islam Makhachev veliki su favoriti u svojim sljedećim nastupima

Khamzat Chimaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Poznati su prvi koeficijenti za dva velika meča koja će se održati na UFC 294 eventu u Abu Dhabiju

UFC je sinoćnjim vijestima silno obradovao svoje fanove. Naime, najbolja MMA organizacija na svijetu potvrdila je nekoliko mečeva za UFC 294 event, a dva meča posebno vesele MMA fanove.

U glavnoj borbi večeri čeka nas revanš između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveira. Ne treba previše podsjećati kako je njihov prošli meč završio. Makhachev je u desetom mjesecu prošle godine lakoćom porazio Oliveiru i prisilio ga je na predaju drugom polovicom druge runde. Oliveira je uistinu razočaravajuć nastup pružio te večeri u Abu Dhabiju, ali pobjedama se vratio u šestom mjesecu ove godine.

‘‘Do Bronx‘‘ je doslovno prošao kroz Beneila Dariusha i završio ga je nokautom u prvoj rundi. Ta pobjeda bila mu je dovoljna za izboriti novi napad na titulu, a ponovno će se Oliveira zaputiti ka Abu Dhabiju. Baš kao i uoči prve borbe, Oliveira je ponovno velik autsajder prema koeficijentima koji su zasad objavljeni.

3,50 bio je početni koeficijent na pobjedu Oliveire prije prvog meča s Makhachevim, ali kako se borba bližila, koeficijent na pobjedu Oliveire sve se više spuštao i varirao je od 2,40 do 2,85. Kladionice DraftKings i FanDuel već su izbacile koeficijente za revanš između Oliveire i Makhacheva, a koeficijent na pobjedu Oliveire iznosi od 3,30 do 3,40. Makhachev je osjetni favorit, a 1,33 iznos je koeficijenta na pobjedu Dagestanca. Očekivano je Islam veliki favorit, ali Charles Oliveira cijelu svoju karijeru čini nevjerojatne stvari i nemojte ga unaprijed otpisati.

Kad su u pitanju Khamzat Chimaev i Paulo Costa, radi se o meču u kojem također imamo velikog favorita i velikog autsajdera. Prema DraftKingsu, koeficijent na pobjedu Chimaeva je 1,28, dok je 3,80 koeficijent na pobjedu Brazilca Coste. Radi se o ipak iznenađujućem odnosu koeficijenata.

Khamzat Chimaev nije niti rangiran unutar srednje kategorije i veći dio svoje dosadašnje UFC karijere proveo je u velteru. Paulo Costa s druge strane sedmorangirani je izazivač unutar srednje kategorije i posjeduje bogatije iskustvo od neporaženog čečensko-švedskog borca. ‘‘Bookmakeri‘‘ ipak vjeruju da Khamzat ‘‘operira‘‘ na osjetno višoj razini, a jesu li u pravu, saznat ćemo 21. listopada (10. mjesec) ove godine.

Linker
05. svibanj 2024 06:19