UFC

GSP komentirao Khamzatov prošlotjedni incident: ‘Toliki pad je uistinu teško oprostiti‘

Georges St-Pierre 

 TERRY BLACKBURN/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
Smatra da svejedno zaslužuje napad na titulu

Prošlog je tjedna uoči UFC 279 priredbe Khamzat Chimaev potvrdio je svoj identitet ‘villaina‘ tako što je za skoro 3,5 kilograma pao službeno vaganje. Mnogi su mu fanovi, ali i kolege borci to zamjerili, no dojam je da je njegova reakcija na samom vaganju ono što ih je sve razljutilo.

Legendarni GSP prije nekog je vremena izjavio kako je Khamzat sigurno budući prvak i da ima ‘ono nešto‘ što mu je potrebno da zasjedne na sam vrh i na njemu dominantno ostane dugo vremena. No, nakon prošlotjednog incidenta, GSP je malo ‘smanjio doživljaj‘ te je rekao kako je to teško zaboraviti.

‘‘Jednostavno mora biti točan na vagi. Kada za toliko padneš vagu, to nije nepoštovanje samo prema protivniku nego i prema cijelom sportu. No, mi ne znamo što se tu točno dogodilo. Vjerojatno postoji neki razlog, medicinski vrlo vjerojatno. Ali sigurno je da ukoliko ovo ponovi u budućnosti, spriječit će ga u dobivanju prilike za titulu‘‘, rekao je GSP u intervjuu kod ‘The Schmoa‘.

‘‘Možda mu treba dati šansu da se pokuša vratiti u velter ako to želi, ali ne smije pasti vagu. Takav pad vage je teško oprostiti. Kao fan, volio bih vidjeti da Usman dobije svoju osvetu jer ako netko to zaslužuje, to je on. Možda Chimaev ima šansu dobiti pobjednika iz te borbe (Usman vs. Edwards)‘‘, zaključio je GSP.

Prema onome što je rekao Khamzatov trener, nekoliko narednih borbi namjeravaju odraditi u srednjoj kategoriji. No, vrijeme će pokazati koliko u tome ima istine i je li Chimaev uistinu gotov s velter kategorijom zbog teškoća sa skidanjem kilograma.

Linker
24. travanj 2024 15:59