UFC

GSP otkrio s koja dva borca se htio obračunati prije nego se umirovio: ‘Nikad nije postignut dogovor‘

Georges St-Pierre
 

 Steven Markham/Shutterstock Editorial/Profimedia
Izbor mu je dosta logičan

Legendarni GSP svoju je karijeru zaključio u najboljem mogućem stilu. 2017. godine je u svom posljednjem meču izazvao tadašnjeg prvaka srednje kategorije, Michaela Bispinga, te je tako iz sporta izašao kao dvostruki UFC-ov prvak.

No, otkad se umirovio gotovo se svakodnevno razglabalo o tome kako bi GSP prošao protiv ovog borca, a kako protiv onog. Također, čest je akter u slaganju brojnih ‘dream match-upova‘ te ga se često pozivalo da iziđe iz mirovine i suoči se s Khabibom dok je ovaj još uvijek bio aktivan.

Upravo o tome je i jučer progovorio sam Georges, a njegovu izjavu je prenio portal MMA Junkie:

‘‘Uvijek sam htio biti zapamćen kao najbolji i uistinu biti najbolji, a postoje i dva borca protiv kojih se borbe nikad nisu materijalizirale. Prva je protiv Andersona Silve, a druga protiv Khabiba, ali postoje razlozi zbog čega se to nikad nije dogodilo‘‘, rekao je GSP.

‘‘Kada ste borac, trebate drugog borca i organizatora da bi se neka borba dogodila. Čak i kad oba borca žele, ukoliko promotor ne želi, borba se neće dogoditi. Svaki borac iznese svoje uvjete pa se onda pregovara i tada je na promotoru da organizira borbu. Sa ova dva tipa se to nikad nije dogodilo‘‘, zaključio je Georges.

S obzirom da ove borbe nikad nećemo gledati, možemo samo fantazirati o tome kako bi to izgledalo. No unatoč tome, sva trojica će biti zapamćena kao sama krema MMA sporta.

Linker
26. ožujak 2023 21:17