UFC

GSP otkrio tri borca s kojima bi se rado obračunao u slučaju povratka: Birao je najbolje

Georges St-Pierre

 Screenshot (youtube, Powerful Jre)
Umirovljeni kanadski MMA borac ipak je odbacio svaku mogućnost povratka

Više od četiri i pol godine prošle su od posljednjeg nastupa Georgesa St-Pierrea. Jedan od najvećih boraca u povijesti ovog sporta prvotno se povukao 2013. godine, a u 11. mjesecu 2017. godine vratio se u meču za prvaka UFC-ove srednje kategorije.

GSP je ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi savladao Michaela Bispinga i time se nadovezao na sve svoje uspjehe koje je ostvario u velter kategoriji. Nažalost, GSP-ja nakon toga nismo više gledali u kavezu. 41-godišnji Kanađanin gotovo sigurno neće se više vraćati u kavez, barem ne kad su profesionalni mečevi u pitanju.

Ako bi kojim slučajem čelnici UFC-a ipak uspjeli nagovoriti GSP-ja na povratak, morali bi mu ponuditi borbu protiv željenog protivnika. U razgovoru za ESPN, GSP je otkrio koja tri imena bi ga potencijalno privukla na povratak u kavez.

‘‘Ako bih se morao vratiti, tri su borca s kojima bih se pristao boriti, ali to neću napraviti jer se ne želim vratiti. Ali da se kojim slučajem vraćam, htio bih ponovno biti najbolji. Stoga bih se borio protiv najboljih. Možda Usman, Chimaev i Khabib, ako bi on još bio tu. Ali nažalost za fanove i sve ostale, to se neće dogoditi. Ja sam završio i nimalo mi ne fali sve to.‘‘ objasnio je GSP i time je odbacio svaku mogućnost povratka u kavez.

Njegova karijera tako će ostati na 26 pobjeda i dva poraza. Titulu u velter kategoriji osvajao je u dva navrata, a uspješno ju je obranio čak devet puta. Kao što je gore spomenuto, UFC-ov pojas osvojio je i u srednjoj kategoriji, a povukao se s 13 uzastopnih pobjeda. Po mnogima jedan od najvećih, svoj ‘‘posljednji ples‘‘ otplesao je još 2017. godine.

Bitno je istaknuti kako se radi o istinskom sportašu koji može poslužiti kao primjer mnogima. Nikakvi skandali nisu se vezali uz njegovo ime, a najviše je pričao tamo gdje je najbitnije - u kavezu.

Linker
25. travanj 2024 22:09