UFC

Gunnar Nelson nastupit će na UFC-ovom eventu u Londonu: Čeka ga vrlo zanimljiv protivnik

Gunnar Nelson

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
34-godišnji Islanđanin tražit će drugu pobjedu zaredom

Gunnar Nelson (18-5-1, 9-5 UFC) fanovima je jedan od omiljenijih boraca UFC-ove velter kategorije. Karizmatični 34-godišnji Islanđanin majstor je partera (12 pobjeda ‘submissionom‘), ali uvijek je spreman i otvoreno se potući.

Samo jednom u karijeri izgubio je prekidom, a Santiago Ponzinibbio jedini je borac koji ga je uspio poraziti na taj način. Argentinac je sredinom 2017. godine nokautirao Nelsona u prvoj rundi borbe.

Gunnar Nelson jedno vrijeme kotirao je kao borac koji bi mogao dogurati jako visoko unutar UFC-ove velter kategorije, ali nakon poraza od Ponzinibbija, Gunni je upisao jednu pobjedu, a zatim dva uzastopna poraza. Leon Edwards porazio ga je podijeljenom sudačkom odlukom 2019. godine na eventu u Londonu, a Nelson je kasnije te godine izgubio i od Gilberta Burnsa.

Nakon toga uslijedila je duga pauza. Nelson je izbivao iz kaveza zbog raznoraznih razloga, a vratio se tek u trećem mjesecu 2022. godine. Takashi Sato bio je njegov protivnik na UFC-ovom eventu u Londonu, a Nelson je slavio jednoglasnom odlukom nakon tri runde.

Nadali smo se češćim nastupima Gunnara Nelsona nakon povratka u kavez, ali njegov novi nastup čekat ćemo sve do sljedećeg UFC-ovog eventa u Londonu. Službeno je potvrđeno da se Nelson u kavez vraća 18. ožujka (treći mjesec) na UFC 286 eventu u Londonu, a poznat je i protivnik.

Daniel Rodriguez (17-3-0, 7-2 UFC) bit će Nelsonov protivnik na tom eventu. Rodriguez je nerangirani borac ia kojeg je zanimljiva 2022. godina. U devetom mjesecu trebao se boriti protiv Kevina Hollanda na UFC 279 eventu, ali nakon silnih rošada, Rodriguez je završio u meču protiv Li Jinglianga. Kontroverznom sudačkom odlukom slavio je ‘‘D-Rod‘‘ i samo dva mjeseca kasnije ušao je u kavez protiv Neila Magnyja.

Taj meč izgubio je ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi i Magny je prekinuo njegov niz od četiri uzastopne pobjede. Rodriguez će se pobjedama pokušati vratiti gotovo pa na gostujućem terenu, jer Gunnar Nelson uživat će veliku podršku publike u Londonu.

Bit će to svakako vrlo zanimljiv meč, a nadamo se da će oba borca uspješno izgurati trening kamp te da će dočekati borbu bez ikakvih ozljeda zbog kojih bi se narušilo održavanje ove uzbudljive borbe.

Linker
20. travanj 2024 04:23