UFC

Gustafsson potvrdio teškašku borbu protiv Werduma: 'Izmijenit ću mu lice!'

Alexander Gustafsson
 screenshot/YouTube
Alexander Gustafsson vraća se u akciju 25. srpnja i to kao borac UFC-ove teške kategorije

Otprilike godinu dana nakon što se u svom Stocholmu umirovio nakon poraza koji mu je nanio Anthony Smith, Alexander Gustafsson dogovorio je svoj povratak. Iako UFC još uvijek nije službeno najavio njegovu borbu protiv Fabricia Werduma, koja će se naći na programu priredbe dogovorene za 25. srpnja, on je to napravio sam. Zanimljiva odluka u zanimljivo vrijeme, a za time ne zaostaje niti ime protivnika koji će ga u teškaškom debiju dočekati.

"Nedostaje mi natjecanje i imao sam osjećaj kako još nisam gotov. Neovisno o tome što sam osjećao u određenom trenutku, nikad nisam izgubio iskru. Sad slijedi nova divizija i novi protivnici, vrlo uzbudljivo vrijeme je ispred mene. Kroz posljednjih par tjedana sam donio odluku o povratku, a uspio sam biti aktivan cijelo vrijeme, unatoč vremenu koja nas je snašlo", rekao je Gustafsson za MaulerBet, dodavši nešto o pomalo neočekivanoj odluci za promjenu kategorije:

"Uvijek sam bio velik poluteškaš. Širok sam i hodam podosta težak. Uvijek sam skidao oko 15 kilograma da bih zadovoljio granicu poluteške kategorije. Sad sam borbu ugovorio šest do sedam tjedana prije održavanja. Da je u poluteškoj, ne bih uspio skinuti kilograme. I pokraj toga svega sam se dulje vremena htio testirati u teškoj kategoriji, želio sam to novo iskustvo. 15 godina nisam u tjednu borbe mogao pojesti tjesteninu s piletinom. Osim toga, uvijek bi mi se kod skidanja kilograma pojavila i neka ozljeda, leđa, koljena ili nečega drugog. Toliko dugo vrijeme skidanja kilograma nosi svoj danak."

Fabricio Werdum borac je kojeg dugo nismo vidjeli, da bi se vratio prošlog mjeseca na UFC 249 priredbi, gdje je nakon vrlo slabog nastupa poražen od Alekseija Oleinika. Ipak, izdržao je 15 minuta, čak preuzevši kontrolu nad borbom u zadnjoj rundi, što je znak kako je ipak još uvijek opasan. Osim toga, posljednja mu je borba na UFC ugovoru i to je svakako dodatna motivacija.

"On je iskusan borac koji je legenda ovog sporta. Kroz posljednje godine je dobio nešto kilograma, no ne smije ga se podcijeniti. To je borac prepun trikova u rukavima i legitiman je crni pojas. Osim toga, kao uostalom svatko u toj kategoriji, udara jako. Automatski mi je to sjajan izazov i jako sam motiviran boriti se protiv njega. Odmah ću krenuti svim silama, potpuno spreman za sve što može ponuditi. Ovo nije igra i tog sam svjestan, ući ću unutra i izmijeniti mu lice, uzeti pobjedu i onda pogledati što mi dalje slijedi", najavio je borbu.

Program na kojem će se borba naći predvodit će duel srednje kategorije između Roberta Whittakera i Darrena Tilla.

Linker
20. travanj 2024 04:24