UFC

Henry Cejudo: ‘Chimaev bi nakon Diaza trebao napasti titulu u srednjoj, a ne čekati Edwardsa i Usmana‘

Cejudo i Chimaev

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo, Ufc)
Smatra da manje od godinu dana sigurno neće čekati

S obzirom da je Leon Edwards prošloga vikenda s trona skinuo dosadašnjeg prvaka Kamarua Usmana, velter kategorija je na neki način postala zablokirana jer je praktički sigurno da će sljedeća borba za titulu biti trilogija između Edwardsa i Usmana što bo značilo da će ostali izazivači morati malo pričekati.

Upravo je zbog toga Henry Cejudo savjetovao Khamzatu Chimaevu da, ukoliko pobijedi Diaza, ode u srednju i tamo traži napad na titulu jer se Pereira i Adesanya bore uskoro, dok Edwards i Usman sigurno neće prije početka sljedeće godine.

‘‘Da sam ja Khamzat Chimaev, otišao bih gore u srednju. Zato što se Usman i Edwards neće boriti prije drugog mjeseca iduće godine. Mislim da će Khamzat pobijediti Diaza, te bi po meni trebao izazvati pobjednika između Adesanye i Pereire. Nakon toga bi se mogao odlučiti i za povratak u velter. Ali ja ne bih čekao Kamarua i Leona, jer manje od godinu dana sigurno neće čekati. Znam da Chimaev želi biti aktivan, još teško skida na 77 kg tako da mislim da je to ono što treba učiniti‘‘, objasnio je na svom YouTube kanalu Cejudo.

U svojoj karijeri Chimaev se u srednjoj kategoriji borio ukupno četiri puta. Od toga su dva bila u UFC-u, a u prvom je ušao kao zamjena za Duška Todorovića protiv Johna Phillipsa kojeg je završio ‘submissionom‘, a u drugoj je nokautirao Geralda Meerschaerta nakon samo 17 sekundi borbe.

Linker
19. travanj 2024 14:03