UFC

Jamahal Hill otkrio da ne namjerava lobirati za bolje plaće boraca kao Ngannou: ‘Ja samo gledam sebe‘

Jamahal Hill i DC

 AGIF/ddp USA/Profimedia
Svjestan je da nema ni utjecaj kao Ngannou, a vjerojatno se ne želi naći sam protiv UFC-a dok ostali borci šute

Francis Ngannou je krajem prošle godine odbio ugovor koji bi ga učinio najplaćenijim teškašem u povijesti UFC-a, no to je odbio uz objašnjenje da mu nije važan samo novac kada je u pitanju odnos s UFC-om. Tražio je Ngannou neke bolje uvjete za sve borce, no bilo je jasno da mu ništa od toga neće biti ispunjeno.

Sada je u potrazi za novim angažmanom, a UFC nastavlja tamo gdje je stao i prije Francisa. Iako su ga mnogi prozvali herojem, prvak poluteške kategorije Jamahal Hill tvrdi da nikad ne bi tražio takve stvari koje je tražio Ngannou:

‘‘Da, trenutno sam u fazi izgradnje mostova. Razumijete o čemu govorim? Ja nisam poput njega. Ja sam uistinu kao – neovisno o svemu, neovisno o samopouzdanju kojeg imam u tom kavezu, ja jednostavno nisam poput tog tipa. Ja sam samo obični tip. Tako da ja neću doći tamo – koristeći svoj utjecaj, neću raditi stvari kao on. Mene zanima samo što se događa meni. Ja samo gledam sebe. Takav sam ja‘‘, rekao je Hill za Point Forward.

‘‘Znate, ja mogu razgovarati s nekim ljudima ali ne znam koliko ljudi će to slušati. Tako da neću to činiti, sve dok ima boraca, ja sam cool. Ja sam otvorena osoba i možemo pričati o svemu, razgovaram i s drugim borcima oko toga. Slažem se da borci trebaju biti bolje plaćeni, ali trebaju se svi ujediniti da se takve stvari promijene‘‘, dodao je.

Hill je vjerojatno htio reći kako ne želi sam riskirati kao Ngannou i zauvijek si zatvoriti vrata UFC-a, a i sam razumije kako jedan borac ne može puno toga napraviti sam. Naravno, nema ni toliki utjecaj kao što je imao Ngannou.

Linker
26. travanj 2024 21:35