UFC

Henry Cejudo smatra da je O‘Malley u velikoj nevolji protiv Sterlinga: ‘Oslanja se samo na stojku‘

Sean O‘Malley 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Borba protiv Petra Yana je pokazala kako se O‘Malleyja ipak ne smije otpisivati, no Cejudo ne vidi kako bi on mogao pobijediti Sterlinga

Nedavno se Henry Cejudo vratio borbama nakon tri godine pauze te je odmah napao titulu u bantam kategoriji. Nije bio uspješan jer je prvak Aljamain Sterling odličnim nastupom obranio svoj pojas, tako da će sada konačno dobiti ono što je priželjkivao – meč protiv Seana O‘Malleyja.

Međutim, Cejudo smatra da će O‘Malley biti u velikoj nevolji protiv prvaka Sterlinga, prije svega zbog različitih stilova. Smatra kako O‘Malleyju neće biti pametno oslanjati se samo na stojku, a u tome je zapravo i najbolji:

‘‘Ja vjerujem da će ga Aljamain Sterling pritisnuti i tjerati ga da bude leđima na ogradi. Ako je bio sposoban srušiti mene, bit će sposoban srušiti sve ostale tipove tamo. Sean će biti u velikoj nevolji. On se oslanja samo na stojku. Vjerujem da radi i jiu-jitsu, ali MMA je drugačija igra od toga. Vjerujem da će Sterling doći u dominantnu poziciju i iz nje ga povrijediti‘‘, rekao je Cejudo za Smack Talk With Sandhu.

‘‘Ja sam pokušavao protiv njega kontrolirati distancu, ali sam u isto vrijeme znao da će se on igrati s tom distancom i pokušavati prodavati trikove. Ja sam pokušao donijeti svoj meksički stil, ali iskreno nisam previše zadovoljan sa svojim nastupom‘‘, još je dodao.

Stilski gledano, O‘Malley je na papiru dosta lagan zadatak za Sterlinga. No da ga se ne smije otpisivati se pokazalo u borbi protiv Petra Yana. Iako i dalje mnogi misle da ti nije pobijedio, svejedno je pružio jako blisku borbu protiv borca kojeg mnogi smatraju ponajboljim u kategoriji. O‘Malley i Sterling će se boriti na UFC 292 priredbi u osmom mjesecu ove godine.

Linker
24. travanj 2024 03:17