UFC

Henry Cejudo o meču Oliveire i Tsarukyana: ‘Oliveira treba potražiti pomoć sportskog psihologa‘

Charles Oliveira

 DARRYL DYCK/PA Images/Profimedia
‘‘Triple C‘‘ smatra da Oliveira konstantno vuče isti problem

Charles Oliveira na dosta nezahvalan način ostao je bez napada na titulu u lakoj kategoriji. ‘‘Do Bronx‘‘ se u listopadu (10. mjesec) prošle godine trebao boriti za pojas koji je u vlasništvu Islama Makhacheva, ali desetak dana prije meča, Oliveira je zadobio posjekotinu iznad oka i morao je otkazati nastup.

Alexander Volkanovski tada je uskočio na ‘‘short notice‘‘, ali očekivalo se da će Charles Oliveira dobiti svoju priliku nekoliko mjeseci kasnije. To se ipak nije dogodilo, jer Oliveiru na UFC 300 eventu čeka meč protiv Armana Tsarukyana.

Poprilično nezgodna situacija za Brazilca, jer Arman Tsarukyan itekako je opasan protivnik. Porazom od Tsarukyana, Oliveira će se dodatno udaljiti od novog napada na titulu, a pobjedom nad Armanom izborit će ono što je ranije već izborio.

No, Charlesu Oliveiri možda dobro dođe taj meč protiv Armana Tsarukyana. Armenac je hrvački i fizički vrlo moćan, a s takvim problemima Oliveira će se susresti i u revanšu s Makhachevim, ako do revanša dođe, naravno. Oliveira je u prvom meču protiv Islama djelovao neprepoznatljivo i pao je gotovo ‘‘bez ispaljenog metka‘‘. Pobjeda nad borcem poput Armana mogla bi dodatno izgraditi njegovo samopouzdanje, ali Henry Cejudo smatra da Oliveira treba potražiti pomoć stručne osobe. Analizirajući nadolazeći meč između Tsarukyana i Oliveire, Cejudo je detaljnije pojasnio.

‘‘On će izgubiti staloženost i pribranost. To mu se događalo i nekoć prije, znate? Kad god je Charles Oliveira u problemu, to se jasno vidi. Vjerovao sam da je to ostavio iza sebe, ali čak je i sam priznao da je izgubio staloženost u meču protiv Islama Makhacheva. To su stvari s kojima treba biti oprezan, a mislim da bi mu sportski psiholog mogao uistinu pomoći. On bi ga naučio kako da ostane miran dok prolazi kroz teške situacije u mečevima.‘‘, pojasnio je Cejudo putem YouTube kanala.

Charles Oliveira dugo je bio na udaru kolega boraca koji su ga optuživali da lako puca pod pritiskom. Sjećamo se kako je Justin Gaethje uoči njihovog međusobnog obračuna neprekidno govorio kako postoji ‘‘granica na kojoj Oliveira puca‘‘ i da će on prijeći tu granicu. Oliveira je na kraju završio Gaethjea već u prvoj rundi, ali nakon meča s Makhachevim, opet se nadvio oblak sumnje nad Oliveirinom mentalnom snagom.

‘‘Do Bronx‘‘ je višestruko puta dokazao da iz ponora vraća jači nego prije i jedva čekamo vidjeti njegovo izdanje protiv Armana Tsarukyana. Sigurni smo da je više nego motiviran ostaviti pozitivan dojam kojim bi dokazao da zaslužuje novi ‘‘title shot‘‘.

Linker
30. travanj 2024 03:55