UFC

Tsarukyanov trener iznenadio izjavom: ‘Oliveira je opasniji borac od Makhacheva, najbolji finišer u povijesti UFC-a!‘

Islam Makhachev vs. Charles Oliveira 

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Makhachev nam je u više navrata pokazao kako se radi o itekako opasnom borcu, kako na nogama, tako i u hrvanju i u parteru

Charles Oliveira i Arman Tsarukyan borit će se na UFC 300 priredbi, te iako je Dana govorio kako bi pobjednik trebao biti sljedeći izazivač za prvaka Makhacheva, posljednjih se dana i govorilo o Gaethjeu u šestom mjesecu. Kako god, zanimljivi mjeseci u lakoj kategoriji su ispred nas.

Tsarukyan silno želi revanš protiv Islama, a želi ga i Oliveira. Tsarukyanov trener, Marcos DaMatta, jučer je u razgovoru za MMA Junkie fanove pomalo iznenadio svojim izjavama. Naime, DaMatta smatra kako je Oliveira opasniji borac od prvaka Islama Makhacheva:

‘‘Da, nismo uspjeli dobiti napad na titulu, ali smo uspjeli dobiti legendu. Oliveira je po mom mišljenju i opasniji od Islama jer je opasan u svakom segmentu. Dobar je udarač, ima fenomenalan jiu-jitsu, a smatram i da je najbolji finišer u povijesti UFC-a uz Roycea Gracieja i Demiana Maiu. Jako ga poštujemo, imamo težak zadatak, ali vjerujemo da će Arman pobijediti‘‘, rekao je DaMatta pa nastavio:

‘‘Plan je da bude kompletan, jedino takav plan može funkcionirati protiv Charlesa. Neću vam lagati. Postoji nekoliko stvari u kojima smo mi bolji te ćemo ih uvrstiti u taktiku. Želimo doći do finiša jer će to biti poruka svima da je Arman prvi izazivač, pogotovo jer je Gaethje izgubio od Charlesa‘‘.

Makhachev nam je u više navrata pokazao kako se radi o itekako opasnom borcu, kako na nogama, tako i u hrvanju i u parteru. Međutim, način na koji Oliveira svaki puta uspije izaći iz ponora i pobijediti je nevjerojatan, a vidjet ćemo kako će izgledati meč protiv Tsarukyana.

Linker
30. travanj 2024 22:45