UFC

Henry Cejudo poručio Ankalaevu: ‘Isplati se naučiti engleski, to je komad slagalice koji mu nedostaje‘

Magomed Ankalaev 

 Diego Ribas/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sa sportske strane se Ankalaevu nema što prigovoriti jer u kavezu uistinu radi fenomenalan posao, no dobro je pitanje kako će ga UFC prodati s obzirom da ne priča engleski

Iako živimo u 2024. godini, i dalje u UFC-u postoje borci koji se ne mogu niti sporazumjeti na engleskom jeziku. Jedan od takvih je i vjerojatno sljedeći UFC-ov izazivač u poluteškoj kategoriji, Magomed Ankalaev. Iako se već godinama bori na visokoj razini i u UFC-u, Ankalaev i dalje nije naučio jezik.

Henry Cejudo smatra da ga to uvelike sputava, a razlog je očit. Kada borac ne zna govoriti engleski, teško da će u Americi izgraditi bazu fanova, osim ako se ne radi o nekom jako atraktivnom finišeru poput Alexa Pereire:

‘‘Ljudi, možete me mrziti zbog ovoga, ali pogodite što? Isplati se pričati engleski. Isplati se kada vas organizacija može prodati. Mislim da je to jedan komad slagalice koji nedostaje Magomedu Ankalaevu. Čak i da ima ogromnu bazu fanova u Rusiji, istu takvu bi trebao izgraditi i u Americi‘‘, rekao je Cejudo na svom YouTube kanalu.

‘‘Što se tiče Alexa Pereire, znate li zašto je on postao popularan? Zato što gasi ljude. On ih ne završava u parteru, ne radi nikakve slične stvari. Onim lijevim krošeom šalje ljude na drugi svijet. Prvo ih počne tamo slati onim ‘low kickovima‘, a onda ih nokautira da to jednostavno izgleda smiješno‘‘, dodao je.

Sa sportske strane se Ankalaevu nema što prigovoriti jer u kavezu uistinu radi fenomenalan posao, no dobro je pitanje kako će ga UFC prodati s obzirom da ne priča engleski. S Pereirom im je to pošlo za rukom, a hoće li i s Ankalaevim, vidjet ćemo ukoliko uzme pojas.

Linker
27. travanj 2024 08:05