UFC

Henry Cejudo pravi je znalac! Pogledajte savjete kojima je doveo Jonesa do pobjede

Jon Jones (lijevo) i Henry Cejudo (desno)

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
‘‘Triple C‘‘ je objasnio Jonesu kako da se ponaša u određenim pozicijama, a Jones je savršeno usvojio gradivo

Još krajem 2021. godine, dva mjeseca nakon što ga je Mike Winkeljohn izbacio iz svoje dvorane, Jon Jones prvi put je posjetio Fight Ready dvoranu u Phoenixu. Radi se o dvorani čije je zaštitno lice Henry Cejudo, a Eric Albarracin obavlja ulogu glavnog trenera.

‘‘Znao je da ima puno prostora za napredak, iako je najveći ikad. Uvodimo nove tehnike i podižemo ga na posve drugu razinu. Sve je usmjereno ka nekome poput Jona. On je tim, a tim gradimo oko njega. Mislim da uviđa kako dobre stvari radimo ovdje.‘‘, rekao je Cejudo u 12. mjesecu 2021. godine.

Već od prvih dolaza Jona Jonesa u tu dvoranu, kemija između njega i Cejuda bila je vidljiva. Henry je uživao surađujući i mentorirajući borca kao što je Jon Jones, a ‘‘Bones‘‘ je također uživao dodavanjem nekih novih elemenata u svoju igru.

Sve češće je Jones posjećivao Fight Ready, a dio svojih priprema za meč protiv Ganea odradio je upravo u toj dvorani. Henry Cejudo još je uoči borbe objavljivao videe s treninga i dijelio je neke od savjeta koje daje Jonesu. Jones se na kraju ‘‘prošetao‘‘ borbom za pojas i Ciryla Ganea prisilio je na predaju nakon nešto više od dvije minute borbe.

‘‘Giljotinom‘‘ je Jones svladao svog protivnika, a razlika u ‘‘graplling‘‘ vještinama bila je ogromna. Nedugo nakon Jonesove pobjede, Henry Cejudo na svom je YouTube kanalu podijelio video s posljednjeg Jonesovog treninga uoči borbe, a Cejudo na tom treningu objašnjava Jonesu što da napravi u određenim pozicijama, a Jones je očito savršeno usvojio te savjete, jer gotovo sve navedeno je primijenio u borbi.

‘‘Ovo je nešto što Islam Makhachev nije radio protiv Volkanovskog, a tebi bi moglo koristiti jer si hrvač. Ako gubiš poziciju, ne želiš previše forsirati tu poziciju. Jednostavno promijeni poziciju. Moraš znati kada gubiš određenu poziciju.‘‘, objašnjavao je Cejudo iz pozicije jako slične onoj u kojoj se Jones našao protiv Ganea.

Cejudova poanta je da mnogi borci troše previše energije forsirajući rušenje ili nešto konkretno iz pozicije koju su zapravo izgubili. Henry je savjetovao Jonesa da razmišlja o prepoznavanju takvih situacija i da ekspresno traži bolju poziciju za učiniti nekakvu štetu. Jones je upravo to i napravio protiv Ganea, te je došao do brzog finiša.

Nema sumnje da će ovo samo ojačati suradnju Jonesa i Cejuda, a Henry će dati sve od sebe da ga adekvatno pripremi i za meč protiv Stipe Miočića. Ipak, Cejudo prije svega treba pripremiti sebe za meč, jer 6. svibnja (peti mjesec) ga čeka borba protiv Aljamaina Sterlina za titulu u bantam kategoriji. Jon Jones sigurno će imati ponešto savjeta za Cejuda kako bi mu vratio uslugu.

Linker
26. travanj 2024 05:06