UFC

Henry Cejudo si pripisao zasluge za prvi poraz Seana O'Malleyja

Henry Cejudo i Joe Rogan
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
 'Triple C' tvrdi da je prije UFC-a 252 kontaktirao Marlona Veru...

Marlon Vera (16-6-1) u kolovozu je iznenadio sve one koji nisu vjerovali u njegove sposobnosti, a posebno je šokirao vojsku obožavatelja koja stoji iza Seana O'Malleyja (12-1).

No, jedan borac kojeg 27-godišnji 'Chito' nije iznenadio je bivši UFC-ov prvak Henry Cejudo.

Štoviše, 'Triple C' si je ovih dana odlučio pripisati dio zasluga za prekid do kojeg je Vera stigao u uvodnoj rundi sunaslovne borbe UFC 252 priredbe.

"Prije borbe sam mu (Veri, op.a.) poslao poruku, a mi čak nismo ni prijatelji, ali imamo puno zajedničkih prijatelja. Rekao sam mu da izbori klinč, da ga stisne uz kavez... Također, on je 'težak' na lijevoj nozi kada ju drži naprijed i zato sam mu rekao ga napadne je*enim kickovima. Ti udarci u mišić lista su problem za sve. Dogodilo se to i meni u borbi s Demetriousom (Johnsonom). Upravo sam zato tada promijenio gard iz onog karataškog u neki malo neutralniji", izjavio je Cejudo u podcastu Mikea Swicka.

Iako osobno nema ništa protiv O'Malleyja, bivši prvak otvoreno će reći kako smatra da mlada UFC-ova zvijezda ipak nema sve ono što je potrebno za najveće dosege.

"Želim klincu sve najbolje, ali isto tako mislim da on smatra da je bolji nego što zapravo je. Iako je nadaren borac, ima sjajnu kontrolu distance, dobro držanje i baca dobre lažnjake... Gledam sve te sitnice i mislim da nije izdržljiv. On još nije prošao kroz rat u kavezu. Možeš zadati bol drugima, no možeš li ju sam podnijeti? To je razlika između nekoga poput Seana O'Malleyja i mene", zaključio je zlatni olimpijac.

Linker
25. travanj 2024 09:49