UFC

Hollowayja pitali od kojeg je borca primio najteži udarac u karijeri, njegov odgovor sve je ostavio u čudu

Max Holloway

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
‘Bio je to jedan od najgorih trenutaka ikada, dobio sam udarac, gledao prema gore i bio potpuno rastresen‘, prisjetio se bivši prvak

Jedan dan dijeli nas od UFC-ove priredbe u Singapuru koju će predvoditi okršaj između Maxa Hollowaya (24-7) i Chan Sung Junga, odnosno "Korean Zombieja" (17-7). Bivši prvak perolake kategorije, a danas prvi izazivač, odmjerit će, dakle, snage s 36-godišnjim "Zombijem", a uoči "eventa" na azijskom tlu, gostovao je u podcastu Flagrant gdje je govorio o predstojećem meču, te brojnim aktualnostima i zanimljivostima vezanim uz njegovu borilačku karijeru.

Jedan od najzanimljivijih trenutaka Hollowayjevog gostovanja dogodio se kada je na red došlo pitanje o tome od kojeg je borca, tijekom svoje 31 profesionalne borbe, primio najsnažniji udarac. Odgovor havajskog borca iznenadio je voditelja/komičara Andrewa Schulza i društvo okupljeno u studiju, ali i čitavu borilačku publiku diljem svijeta.

"Mnogi ljudi bi pomislili da se to dogodilo u drugoj borbi protiv Dustina Poiriera, ali iskreno mogu reći, bilo je to u meču protiv Andreom Filijem. Dobio sam udarac, pogodio me nečime, ne znam ni sam čime me udario, ali sjećam se da sam pogledao u semafor. Gledao sam koliko je sati i pomislio: ‘Što, dovraga, radim sada? Zašto gledam vrijeme? Trebao bih gledati ovog tipa. To je bio jedan od najgorih trenutaka ikada, dobio sam udarac, gledao prema gore i bio potpuno rastresen", prisjetio se Holloway.

"Blessed" je s Filijem (kojem je puno ime Andre Riley Givens) dijelio oktogon na u UFC 274 priredbi krajem travnja 2014. godine, a unatoč teškom udarcu kojeg je primio, na koncu je iz kaveza izašao kao pobjednik, završivši protivnika giljotinom u trećoj rundi. Fili u profesionalnoj karijeri ima omjer 22-10, od čega u UFC-u 10-9. Još je uvijek član najjače svjetske MMA organizacije, a posljednju borbu odradio je prošlog mjeseca, kada je u Londonu (Aspinall protiv Tybure) poražen od Nathaniela Wooda jednoglasnom sudačkom odlukom, što mu je bio četvrti poraz u posljednjih pet nastupa. Unatoč tome što mu u borilačkoj karijeri ne cvjetaju ruže, Hollowayjevo priznanje definitivno će mu ići u prilog, a genetske predispozicije koje stoje iza težine njegovog udarca mogli bismo potražiti u činjenici da je Fili borac samoanskog podrijetla, baš kao i neki od najpoznatijih udarača svih vremena, bilo da se radilo o MMA-u (Mark Hunt) ili boksu (David Tua).

Linker
30. travanj 2024 00:57