UFC

(VIDEO) Pogledajte nokaut kojim je Max Holloway završio karijeru legendarnog ‘Korejskog Zombija‘

Chan Sung Jung

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nije ovo kraj karijere kakvu je ‘‘Korejski Zombi‘‘ priželjkivao, no dobro da je shvatio da mu je vrijeme za povlačenje

Već se jako dugo Maxa Hollowayja smatra borcem koji u svojoj, perolakoj, kategoriji može pobijediti apsolutno svakog borca, osim naravno prvaka Volkanovskog. Do sada se s njim borio tri puta i sva tri je izgubio, a sinoć je ipak bio pred nešto lakšim izazovom, iz kojeg je, očekivano, izašao kao pobjednik.

‘‘The Korean Zombie‘‘ bio je njegov sinoćnji protivnik, a ovo mu je ujedno bila i posljednja borba u profesionalnoj karijeri. Veliki favorit je Holloway bio prije samog meča, a čim je meč krenuo, odmah se moglo vidjeti da je to bilo i opravdano. Dominaciju je zaključio nokautom u trećoj rundi i tako potvrdio svoje mjesto prvog izazivača, a nokautom je i umirovio ‘‘Zombija‘‘.

Prva runda je započela kompetitivnije, a obojica su uspjeli uzdrmati jadan drugoga. Već se sredinom prve runde vidjelo da je Holloway pronašao svoju distancu te je sve čišće počeo pogađati Junga, iako ovaj svakako nije došao pasti bez ispaljenog metka. Dobru je rundu odradio ‘‘Zombi‘‘, ali ipak nedovoljno da ju uzme.

U samom startu druge runde Holloway je dobro uzdrmao Junga, ali nije uspio završiti posao odmah tada. Pokušao je i ‘‘anakonda‘‘ gušenje, ali ni njega nije uspio provesti do kraja. Međutim, u trećoj je rundi Holloway pogodio brutalan ‘‘overhand‘‘ i ugasio ‘‘Zombija‘‘. Nakon meča Jung je rekao kako mu je ovo bio posljednji nastup u kavezu, a publika u Singapuru ga je gromoglasno podržavala.

Nije ovo kraj karijere kakvu je ‘‘Korejski Zombi‘‘ priželjkivao, no dobro da je shvatio da mu je vrijeme za povlačenje. Video nokauta možete pogledati OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 19:33