UFC

Hooker i Iaquinta verbalno dogovorili borbu u Australiji

Dan Hooker
Nakon što se prošlog vikenda u San Antoniju na impresivan način vratio pobjedama, Dan Hooker izražio je želju za nastup na UFC 243 priredbi u Melbourneu. Prozvao je Ala Iaquintu, a čini se kako je ovaj i više nego zagrijan za tu borbu.

29-godišnji Dan Hooker (18-8, 8-4 UFC) nije završio prošlu godinu kako se nadao. Uvjerljiv poraz od Edsona Barboze prekinuo mu je niz od četiri uzastopne pobjede i borba u San Antoniju protiv Jamesa Vicka trebala je dati odgovor na pitanje gdje se on trenutno nalazi po pitanju kvalitete i potencijala. Impresivni nokaut popraćen bonusom je puno toga rekao, a Hookeru je stvorio podlogu za dobru prozivku.

"5. listopada u Melbourneu, moj momak Israel Adesanya se bori za titulu, ima da me stavite na taj event", poručio je Hooker svojim poslodavcima, da bi na konferenciji za medije dodao još nešto: "Mislim da sam se vratio gdje sam bio prije posljednje borbe. Čini mi se kako je Al Iaquinta protivnik koji itekako ima smisla. Stavite ga na avion i dovedite mi ga u Australiju."

Iauqinta je proljetos poražen od Donalda Cerronea, dok je borbu ranije bio bolji od Kevina Leeja. On trenutno nema ugovorenu borbu pa je našao vremena da odgovori Hookeru.

"Sviđa mi se tamo dolje", napisao je Iaquinta na Twitteru, kao odgovor na spomenutu prozivku.

Ova borba na papiru izgleda odlično i svakako bi bila sjajan dodatak programu koji će predvoditi Robert Whittaker i Israel Adesanya u okršaju za titulu srednje kategorije. Kako do priredbe ima još više od dva mjeseca, ostatak programa nije se još krenuo popunjavati. UFC-ovi matchmakeri vjerojatno vole kad im borci olakšaju posao, posebno ako se radi o borbi koji ima smisla. Ne bi nas začudilo ako uskoro vidimo potvrdu borbe Hookera i Iaquinte.

Linker
17. travanj 2024 05:54