UFC

Iako je pomogao Hillu za borbu protiv Glovera, Anthony Smith je jasan: ‘Kad tad ćemo ući u kavez‘

Anthony Smith

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Smith se trebao boriti s Hillom u ožujku, no meč za upražnjeni pojas pokvario mu je planove

Vjerujemo da nitko nije bio sretniji od Jamahala Hilla kada je dobio poziv da se bori s Gloverom Teixeirom za pojas poluteške kategorije. Borba se održala u siječnju (prvi mjesec) ove godine na UFC-u 283 u Brazilu, a Hill je slavio jednoglasnom odlukom sudaca te postao prvak kategorije do 93 kilograma. Ipak, postoje i oni koji su propatili ovom odlukom, a najveći gubitnik ovog raspleta bio je bivši protivnik Aleksandra Rakića, Anthony Smith.

Smith se trebao boriti s Hillom u ožujku, no meč za upražnjeni pojas pokvario mu je planove. Nedugo nakon što je borba najavljena, Smith je dobio poziv od Hilla, pitajući ga bi li mu bio voljan pomoći da se pripremi za Teixeiru. Smith se prethodno borio s Texierom, tako da je znao njegove prednosti i mane te je rado ponudio svoju pomoć Hillu.

Nekoliko mjeseci kasnije, Smith nastupa protiv Johnnyja Walkera u sunaslovnoj borbi večeri na UFC on ABC 4 u Charlotti te je uvjeren da ako slavi protiv Brazilca, on je idući na redu za napad na pojas.

"Volim tog tipa (Hill), ali bez obzira na sve, kad tad ćemo se boriti, on to dobro zna. Uvijek sam imao prijateljski odnos s njim, još davno prije nego što smo se trebali boriti. I on ima hrpu djece, tako da se povezujemo na tom planu, što se tiče mlađih očeva... S***, imamo 10 djece između nas dvoje", rekao je Smith.

Hillova ponuda da se bori za naslov prvaka UFC-a u poluteškoj kategoriji značila je da je njegov meč sa Smithom otkazan, ali 34-godišnji veteran nije oklijevao prihvatiti poziv za treniranje.

"Uvijek sam imao puno poštovanja prema tom tipu. Želio je pomoć, a ako imaš m**a i dovoljno si ponizan da kažeš: ‘Stvarno bih volio tvoju pomoć‘, mogu dovoljno obuzdati vlastiti ego da odem do njega i pomognem mu."

Smith sigurno ne preuzima zasluge za Hillovu pobjedu nad Teixeirom, ali nema sumnje da je puno pomogao uoči te borbe. Nije zatajio ništa od svog znanja, zbog čega se zapravo osjećao pomalo krivim jer gaji tonu poštovanja i divljenja prema Texeiri.

“Dio mene osjeća se pomalo loše zbog Glovera. Uklonio sam faktor iznenađenja i dao Jamahalu prednost koju inače nitko drugi nije imao", zaključio je i naveo da je Hill bio veoma zahvalan za pomoć koju mu je pružio.

Linker
20. travanj 2024 15:26