UFC

Iako toga nije bio ni svjestan, Khabib je pomogao Belalu Muhammadu da osvoji UFC naslov prvaka

Belal Muhammad (lijevo) i Khabib Nurmagomedov (desno)

 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia; Louis Grasse/Px Images/Alamy/ Profimedia
Belal Muhammad je otvoreno rekao na koji način mu je Khabib Nurmagomedov pomogao u tjednu prije borbe protiv Leona Edwardsa

Belal Muhammad zahvaljuje Khabibu Nurmagomedovu za osvajanje UFC naslova.

Muhammad je detaljno opisao kako mu je Khabib pomogao prije nego što je osvojio UFC naslov. Dagestanski ‘‘Orao‘‘ je imao puno veću ulogu u pomaganju novookrunjenom velter prvaku na putu do njegovog prvog UFC naslova, iako toga nije bio ni svjestan.

UFC 304 u Manchesteru bila je posebna noć za neumornog hrvača. Ne samo da je Muhammad osvojio svoj prvi UFC naslov, nego je to učinio pobijedivši Leona Edwardsa — čovjeka koji je bio neporažen gotovo cijelo desetljeće.

‘‘Remember the Name‘‘ pružio je jednu od najdominantnijih izvedbi ikada, provodeći taktiku temeljenu na hrvanju tijekom svih 25 minuta borbe.

Dok Belal Muhammad zaslužuje veliku pohvalu za svoju izvedbu, također treba pohvaliti i Khabiba. Prema Muhammadu, proučavanje Khabibovih borbi moglo je biti ključni faktor u njegovom uspješnom nastupu na UFC-u 304.

Sjajna Khabibova izvedba protiv Edsona Barboze 2017. godine odigrala je veliku ulogu u Muhammadovoj pripremi za meč protiv ‘‘Rockyja‘‘.

"Cijeli tjedan prije borbe gledao sam samo Khabiba protiv Barboze", otkrio je Belal Muhammad, kako prenosi Championship Rounds. "To mi je bila borba za gledanje. To mi je bio mentalitet. Taj mentalitet uzimam gledajući borbu. Nikad ne volim gledati svog protivnika tijekom tjedna pred borbe."

"Ali, gledat ću one borce koji se bore onako kako se ja želim boriti. Dakle, gledao sam Khabiba protiv Barboze vjerojatno 75 puta.", priznao je Muhammad.

Khabib Nurmagomedov je inspiracija mnogima i pomogao je oblikovati brojne prvake u sportu mješovitih borilačkih vještina. Nakon što je izgledao bolje nego ikad prije — dijelom zahvaljujući Khabibu — Belal Muhammad sada ima metu na leđima. Velter kategorija je puna gladnih izazivača.

Iako ništa još nije potvrđeno, čini se da je Shavkat Rakhmonov glavni kandidat za sljedeći napad na naslov u kategoriji do 77 kilograma. Uz Rakhmonova, Kamaru Usman, Jack Della Maddalena i Colby Covington su usmjerili svoje nišane na spomenuti naslov.

Linker
08. rujan 2024 08:27