UFC

Ian Garry doživio ‘hladan tuš‘: ‘Nije me briga što govori, hladan sam kao špricer. U ovom meču sam ja bitan‘

Geoff Neal

 SCREENSHOT
Neal ne nasjeda na provokacije osebujnog Irca u tjednu borbe

Unatoč prijašnjim nestašlucima Iana Garryja, Geoff Neal je isključivo usredotočen na zadatak koji je pred njim, što će ga u konačnici dovesti bliže cilju njegove karijere da postane UFC prvak.

Nakon što je prva borba otkazana (kolovoz prošle godine, UFC 292), Neal (15-5, 7-3 UFC) će se susresti s Garryjem na "main cardu" UFC-a 298 u Honda Centru ovog vikenda. Prvi put, Garry (13-0, 6-0 UFC) nosio je majicu s Nealovim portretom, što je zasmetalo nekim fanovima. Unatoč Garryjevim pokušajima da mu se uvuče pod kožu, Neal ne nalazi dodatnu motivaciju u stvarima koje je njegov protivnik radio u prošlosti.

"To je motivacija bez obzira na sve. Na stranu Garry, u ovoj borbi nije bitan on, već ja. Želim pobijediti i biti prvak, a on je samo na putu do toga. Trenutno nemam nikakvih emocija. Samo ću uskočiti u taj kavez i raditi ono što inače radim", kazao je na press konferenciji u srijedu.

Samo dolazak do kaveza i nastavak njegove borilačke karijere bio je impresivan podvig sam po sebi. Neal je bio na pragu smrti nakon što se suočio s koronom i ozbiljnim slučajem sepse 2020. godine. Zdravstveni problemi od tada su s vremena na vrijeme potaknuli probleme oko treniranja, ali pred svoju šestu borbu otkako je hospitaliziran, Neal kaže da je napravio više promjena da bi osigurao dugovječnost svoje karijere.

"Morao sam se jednostavno uključiti i usredotočiti na male stvari, male detalje kao što su prehrana i san. Prije nisam uzimao suplemente, a sad to radim. Sve što radim, radim na pravi način", zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 16:30