UFC

Ian Garry ostao je neporažen! Podijeljenom odlukom došao je do pobjede, Neal ljutito napustio kavez

Ian Garry i Geoff Neal

 SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
Garry je nakon meča izjavio da želi meč s Colbyjem Covingtonom i da ga želi umiroviti

Pisali smo u najavi priredbe da Geoffu Nealu ne leže dugački i visoki borci jer ima lošu povijest s njima, a upravo takav dočekao ga je u kavezu. Ian Garry u ovaj meč je ušao kao nadolazeća zvijezda, a to je trebao i potvrditi protiv Amerikanca.

Početak borbe nije bio pretjerano sadržajan, vidjeli smo klasično ispitivanje snaga gdje je Neal stalno pokušavao skratiti distancu. Garry se aktivirao tek sredinom runde kada je bacio "question mark kick", ali Neal je i dalje bio aktivniji te je uspio doći do klinča gdje nije bilo previše akcije, ali po izlasku je "Handz of Steel" pogodio Garryja s nekoliko dobrih udaraca. Bacao je Irac podosta "kickova" s distance, no nije previše pokazao u prvih pet minuta te je Neal možda ostavio i bolji dojam na suce.

Puno se kretao irski borac i na početku druge runde, ali Neal je opet uspio skratiti distancu i doći do klinča. Opet nije bilo previše akcije te je publika počela zviždati, no brzo su se razdvojili i nastavili borbu na nogama. U jednom trenutku opet su uspjeli doći u klinč, ali scenarij nije bio previše drugačiji s čim publika nije bila zadovoljna te je jasno pokazivala što misle o ovom meču. Vidjeli smo par kraćih razmjena krajem runde, ali nitko nije bio toliko dominantan da mu se sa sigurnošću može dati prednost. Čekali smo zadnju rundu...

Nije trebalo niti 20 sekundi, a Neal je već skratio distancu i došao u klinč, ali brzo su se razdvojili. Nije Garry uspijevao kontrolirati stvari s distance te je Neal bio dosta agresivniji, ali bez prevelike štete. Sve je bilo otvoreno nekoliko minuta prije kraja... Opet smo vidjeli klinč bez ikakve akcije, a kad su se razdvojili, Amerikanac je bacio dobar direkt, Irac dobro koljeno. Bilo je nekoliko udaraca s obje strane, no bez prevelike štete. Ipak, vidljivo je bilo da je Garry ponešto bolji u zadnjoj rundi, no pitanje je bilo je li mu to dovoljno za novi trijumf. Nije ovo bila borba u kojoj smo mogli uživati i vidjeti previše, no, barem smo s neizvjesnošću čekali proglašenje pobjednika.

Na kraju je Garry slavio podijeljenom odlukom sudaca (30-27 x2, 28-29) te je Neal ljutito izašao iz kaveza. S pravom i može biti nezadovoljan jer je borba bila stvarno bliska, a publika je rekla svoje zvižducima. Garry je nakon meča izjavio da želi meč s Colbyjem Covingtonom i da ga želi umiroviti, a hoće li do toga i doći, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
27. travanj 2024 05:40