UFC

Iaquinta najavio umirovljenje: ‘Ovo sve nije vrijedno mog truda‘

Al Iaquinta

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Treći poraz u nizu doživio je čovjek preko kojeg je Khabib Nurmagomedov došao do titule

Početkom mjeseca na UFC 268 priredbi, u borilište se vratio Al Iaquinta. Puno se očekivalo od njegove borbe protiv Bobbyja Greena, ali nije se dobilo. "Ragin' Al" odradio je nastup daleko od onoga što bi značio njegov nadimak. Dugi izostanak iz Octagona često kod boraca rezultira velikom željom i motivacijom, no kod Iaquinte toga nije bilo. On je djelovao kao netko kome je izvan Octagona bilo dobro i čini se da ga borilište više ne privlači.

Uostalom, to je sam priznao u svom podcastu, gdje je najavio umirovljenje, budući da ne vidi smisao u nastavku.

"Boriti se ponovno? Ne, mislim da sam gotov s time, rekao bih da to je to. Jednostavno, pogledajte kako je sve završilo. Naravno da se želim boriti za pobjedu, no nije to vrijedno svog truda. Vidjeli ste što su napravili Michael Chandler i Justin Gaethje, izbili su život jedan iz drugog. Nije to vrijedno toga", rekao je Iaquinta, a na licu mu se vidjelo kako ga ono što se dogodilo više ne privlači ni u kom drugom smislu osim kao gledatelja.

Što se tiče njegovog nastupa, nije teško zaključiti kako je to bio jedan od njegovih lošijih nastupa.

"Da budem iskren s vama, ovo je prva borba ikad u kojoj sam zapravo odustao. On me nije nokautirao. Nakon što me pogodio i nakon što sam pao, jednostavno sam se okrenuo i pokrio. Bio sam svjestan svega, znao sam što radim. Jednostavno sam htio van. Bio sam svjestan da me jako pogodio i da to neće završiti kao dobra noć za mene. Nisam bio uvjeren u sebe i svoju spremnost", potvrdio je, još dodavši kako mu se sam pogled na sve podosta izmijenio:

"Gledao sam ljude kako odustaju i to bi nikad nije bilo jasno, nisam to mogao shvatiti. No, u ovom trenutku odlazak u borbu za mene nije novac koji mijenja život. Kad si mlađi je normalno da se ozljede događaju i da zacijele. No, sad su mi 34 godine. Kad se sad dogodi nešto, moguće je da ne zacijeli. Naravno, uvijek se može riješiti operacijom, ali ja ne želim više nikad na operaciju."

S takvim stanjem uma uistinu nema što raditi u ovom sportu na najvišoj razini. Umirovljenje bi uistinu trebalo biti pravi potez za nekoga tko se tako osjeća.

Linker
23. travanj 2024 08:39