UFC

Slavni boksački trener Maxa Hollowayja usporedio je sa švicarskim nožem

Max Holloway

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni trener smatra kako je Max Holloway više od boksača, odnosno, Max je kompletan udarač

Nije tajna da UFC-ovi borci vole pričati o boksu i raditi tranziciju u taj sport. Ipak se radi o kultnom borilačkom sportu i mnogi su uz MMA, željni dokazivanja i u boksu. Tako se sve češće priča o tome tko je najbolji boksač unutar UFC-a a tema je naročito popularna u periodima kada nastupa Max Holloway.

29-godišnjak s Havaja proteklog vikenda savladao je Yaira Rodrigueza nakon pet rundi sjajnog meča, a upravo je Max jedan od onih boraca koji se nazivaju najboljim boksačem na cijelom rosteru. Dok se Dustin Poirier, Conor McGregor i Alexander Volkanovski ne slažu s tim, slavni boksački trener Teddy Atlas odlazi i nešto dalje kad je Holloway u pitanju.

Naime, Atlas smatra kako Holloway nije najbolji boksač, nego je najbolji borac kad je kompletna stojka u pitanju.

''Nisam shvaćao koliko je svestran te da je on kompletan paket. Razmišljao sam njemu kao o profesionalnom boksaču. Tako dobro koristi svoje noge, kontrolira distancu, baca direkte i namješta kombinacije. Može vas kontrirati, a može vas čak odvesti i u parter. O moj Bože, ali ovaj tip je kompletan i može sve. On je stari švicarski nož, sve ima.'', rekao je Atlas u svom podcastu ''THE FIGHT with Teddy Atlas''

Nije se Teddy tu zaustavio, već je nastavio sa svojom oduševljenošću prema bivšem prvaku UFC-ove perolake kategorije.

''Max je tako poseban, a njegova svestranost razlog je zašto je pobijedio u toj borbi. On je odličan u stojci i ne znam je li itko u tom sportu bolji. Znam da možda nije dobar udarač kao oni najbolji u tom sportu, ali što se tiče kompletnih vještina u stojci, ne znam je li mu itko ravan. On je radio sve segmente, ali njegova stojka ono je što ga je nosilo do pobjede.'', dodao je Atlas.

Holloway i njegova stojka stvarno su pojava vrijedna divljenja, no puno je argumenata kad je u pitanju onaj najbolji na cijelom rosteru. Ipak, čini se kako ćemo još puno slušati na ovu temu, a zaključak će se gotovo uvijek svesti na ukuse pojedinca koji izražava svoje mišljenje.

Inače, Holloway i Rodriguez saznali su trajanje medicinskih suspenzija nakon sjajnog rata koji su nam priuštili. Maxu je izrečena zabrana kontakta od 30 dana, dok Yair mora pauzirati 45 dana. Može se reći kako su odlično prošli s obzirom na meč i količinu udaraca koju su priuštili jedan drugome.

Linker
20. travanj 2024 06:44