UFC

Idućeg mjeseca počinje se snimati novi The Ultimate Fighter

Dana White
 screenshot
Došlo je vrijeme za novu sezonu popularnog UFC-ovog showa, The Ultimate Fighter

Nakon dvije godine, UFC je odlučio oživiti svoj show koji je svojevremeno spasio promociju. Barem se tako godinama govorilo, zbog spektakularnog finala prve sezone. Od 2005. do 2018. godine, TUF je doživio 27 originalnih sezona te deset regionalnih, u Australiji, Kanadi, Kiki, Brazilu i Meksiku (Latin America), a neki od najpoznatijih boraca svijeta došli su u promociju upravo putem showa.

Već ranije je najavljeno kako bi ove godine uskoro trebalo krenuti snimanje, a sad se zna i kad točno. Barem otprilike.

"Krećemo sa snimanjem kad se vratim kući", rekao je novinarima White, koji se vraća nakon posljednje priredbe na Fight Islandu. U pitanju je UFC 254, koji se održava idućeg vikenda. Odmah pri povratku u Las Vegas, nastavljaju se priredbe u APEX kompleksu, ali i Contender Series, kojem su preostale još tri epizode. Posljednja je na rasporedu 17. studenog pa se pretpostavlja kako će onda APEX ugostiti borce Ultimate Fightera.

To bi značilo da su borci vjerojatno već odabrani, no nije poznato koje kategorije. No, ono najvažnije pitanje tiče se trenera.

"Još uvijek nemamo nikoga. Riješit ćemo to kad se vratimo. Bilo je već ranije situacija gdje trenere nismo imali par dana prije početka snimanja pa smo ih našli i odradili sve na vrijeme", rekao je.

Glavna ideja bila je sezona u kojoj bi treneri bili Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor, no prvak je odbio surađivati s McGregorom na takvom projektu. No, opcija nikako ne nedostaje.

Zanimljivo bi bilo kad bi kao trenere angažirali Jorgea Masvidala i Colbyja Covingtona, a spominje se i opcija Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa, no UFC tu ne bi dobio tenzije među trenera, što je uvijek bilo ono gdje se dobivala najveća gledanost. Eventualni angažman Jona Jonesa i Israela Adesanye osigurao bi spektakl, a tu su također Stipe Miočić i Francis Ngannou, kao dvojica čija se imena također spominju. Tko god bio od spomenutih, nema sumnje kako bi isti donijeli uzbuđenje pred ekrane.

Linker
20. travanj 2024 04:27