UFC

Ikram Aliskerov vraća se u oktogon: Na UFC 298 priredbi lovit će plasman u TOP 15 srednje divizije

Ikram Aliskerov

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Opasni Dagestanac prvi će puta odmjeriti snage s rangiranim protivnikom

Ikram Aliskerov svojim je prethodnim izvedbama dokazao kako je spreman za okršaj s rangiranim protivnicima, a sukladno tome, u sljedećem će ga nastupu u oktogonu dočekati Anthony Hernandez, 15. plasirani borac UFC-ove srednje kategorije. Aliskerov i Hernandez odmjerit će snage na UFC 298 priredbi, koja je na rasporedu 18. veljače u Anaheimu (Kalifornija, Sjedinjene Američke Države).

Opasni Dagestanac posljednji je put u UFC-ov oktogon kročio krajem listopada, na UFC 294 priredbi u Abu Dhabiju, kada je nokautirao Warlleyja Alvesa u prvoj rundi. Nokautirao je, također, i Phila Hawesa na UFC 288 pola godine ranije, a u čitavoj MMA karijeri odradio je ukupno 16 mečeva, pri čemu je iz njih 15 izašao kao pobjednik (6 nokauta, pet prisiljavanja na predaju), a jedini čovjek koji ga je uspio poraziti jest - Khamzat Chimaev - na Brave CF 23 priredbi sredinom travnja 2019. godine. Iako ga je nokautirao sredinom prve runde, "Borz" je u više navrata isticao kako je Ikram jedan od najopasnijih protivnika s kojima se susreo.

Hernandez, s druge strane, također dolazi na valu od četiri uzastopne pobjede. Nakon što je sredinom svibnja 2020. izgubio od Kevina Hollanda, "Fluffy" je u narednom periodu uzeo skalpove Rodolfu Vieiri, Joshu Fremdu, Marcu-Andréu Barriaultu i Edmenu Shahbazyanu. Ukupno je u profesionalnoj karijeri odradio 13 mečeva, te ostvario omjer od 11 pobjeda (dva nokauta, sedam prisiljavanja na predaju) i dva poraza.

UFC 298 priredbu predvodit će okršaj Alexandra Volkanovskog i Ilije Topurije.

Linker
02. svibanj 2024 09:24