UFC

Ilia Topuria i Josh Emmett dobili medicinske suspenzije nakon pet rundi rata, ne zna se kada će ponovno moći u kavez

Jun 24, 2023; Jacksonville, Florida, USA; Josh Emmett (red gloves) fights Ilia Topuria (blue gloves) in a featherweight bout during UFC Fight Night at VyStar Veterans Memorial Arena.,Image: 785219807, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Morat će dobiti odobrenje prije nego će se opet moći boriti

Ilia Topuria i Josh Emmett zaratili su u pet rundi glavnog turnira UFC Jacksonvillea prošle subote. Zbog toga se oba borca ​​suočavaju s medicinskom suspenzijom na neodređeno vrijeme. U srijedu je Državna atletska komisija Floride otkrila liječničke suspenzije s priredbe, koji je uključivao i aktere glavne borbe večeri na UFC-u Jacksonville.

Iako su Topuria i Emmett oboje suspendirani na neodređeno vrijeme, to u konačnici znači da će sportaši morati dobiti liječničko odobrenje prije ponovnog ulaska u kavez. To često može biti standardna praksa za borce nakon iscrpljujuće borbe samo da bi se osiguralo da su poduzete sve mjere opreza prije nego se opet bore.

Topuria je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca nad Emmettom nakon što je napravio puno štete Amerikancu tijekom pet rundi, a jedan sudac mu četvrtu rundu bodovao s čak 10-7. Pobjeda je stavila Topuriu korak bliže potencijalnoj borbi za naslov u UFC-ovoj perolakoj kategoriji.

Amanda Ribas također je dobila suspenziju na neodređeno vrijeme nakon poraza od Maycee Barber u sunaslovnoj borbi večeri; Brazilka je izdržala krvavu bitku prije nego što je nokautirana u drugoj rundi.

Večer Justina Tafe prerano je završila nakon što je doživio brutalan ubod u oko od Austena Lanea koji je zaustavio njihovu borbu samo 29 sekundi u prvoj rundi. Tafa je detaljno opisao štetu nanesenu ubodom oka nakon borbe, ali sada će mu također trebati liječničko odobrenje da se ponovno natječe nakon što je dobio suspenziju na neodređeno vrijeme od komisije Floride.

Još tri borca ​​na "cardu"- Wellington Turman , Mateusz Rebecki i Loik Radzhabov - također su dobili suspenzije na neodređeno vrijeme nakon završetka UFC Jacksonvillea.

Linker
27. travanj 2024 17:02