UFC

Ilia Topuria nije fasciniran Ryanom Hallom: ‘On je dobar grappler, ali ništa posebno‘

Ilia Topuria
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Preliminarni dio UFC 264 priredbe ponudit će nam zanimljiv obračun u perolakoj kategoriji

Gruzijsko-španjolski borac Ilia Topuria (10-0-0, 2-0 UFC) odmjerit će snage s Ryanom Hallom (8-1-0, 4-0 UFC) u sklopu preliminarnog dijela UFC 264 eventa. Radi se o dvojici perspektivnih boraca perolake kategorije, a Ryan Hall na glasu je kao borac kojeg većina rostera izbjegava. Međutim, Gruzijac nije naročito impresioniran svojim protivnikom.

''On je dobar grappler, no ništa specijalno. Prevelik se hype stvorio oko njega, no bez pokrića. Naravno da ću pokušati zadržati borbu u stojci, no nemam problema s odlaskom u parter protiv njega. On ima četiri borbe u UFC-u, a jedino je BJ Penna pobijedio submissionom.'', rekao je Topuria u obraćanju medijima ususret UFC 264 priredbi.

Ilia Topuria u listopadu prošle godine debitirao je u UFC-u pobijedivši Youseffa Zalala. Ubrzo nakon toga pobijedio je Damona Jacksona nokautom u prvoj rundi te sada traži već treću pobjedu u najjačoj MMA organizaciji. 24-godišnjak na glasu je kao jedan od najtalentiranijih boraca perolake kategorije, a pobjedom protiv Halla vjerojatno bi zaslužio borbu protiv rangiranog protivnika. Sve je veći broj dobrih boraca koji dolaze iz Gruzije (Merab Dvalishvili, Giga Chikadze, Roman Dolidze itd.), a Topuria je objasnio popularnost toga sporta u Gruziji:

''MMA postaje sve popularniji u Gruziji (i Španjolskoj). Sretan sam što mogu dati svoj doprinos u tome rastu popularnosti. Mislim da će MMA kroz deset godinu biti izuzetno popularan u Gruziji jer će imati prvaka.''

Ryan Hall s druge strane renomirani je grappler s nizom medalja na najprestižnijim grappling natjecanjima na svijetu. 36-godišnji Amerikanac u MMA-ju je debitirao još 2006. godine te je izgubio. Tek je šest godina kasnije upisao drugi nastup te je zaredao osam pobjeda. U najjaču svjetsku MMA organizaciju došao je putem 2015. godine TUF-a, a u finalu je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Artema Lobova. Upisao je još tri pobjede nakon toga, a zadnji nastup odradio je još u srpnju 2019. godine pobijedivši Darrena Elkinsa. Kombinacija ozljeda te teškog pronalaska protivnika uzrok je njegovog dugog izbivanja izvan kaveza, no peta UFC borba je pred njim. Ilia Topuria odličan je test Hallovih sposobnosti i ovu borbu definitivno popratite sa zanimanjem.

Linker
24. travanj 2024 16:58