UFC

Ilia Topuria odbio je O‘Malleyjevu noćašnju prozivku: ‘Ganjaj borbu protiv Meraba, prvo njega riješi‘

Ilia Topuria, Sean O‘Malley

 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia, Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ići u kategoriju iznad nakon jedne obrane titule nema nikakvog smisla, a vjerujemo da UFC to jako dobro zna

Iz prvih redova je noćas Merab Dvalishvili gledao UFC 299, a tu je prije svega bio zbog glavnog meča večeri, odnosno, borbe za titulu u njegovoj bantam kategoriji. Sean O‘Malley svladao je Marlona ‘‘Chita‘‘ Veru odlukom sudaca nakon pet rundi, a ono što je prvak učinio nakon pobjede, silno je razljutilo Meraba.

Merab je čak bio i zamjenski borac te je skinuo i kilažu, no Sean O‘Malley je nakon pobjede prozvao – Iliju Topuriju. Prvak perolake kategorije još niti jednom nije branio titulu nakon što ju je prošlog mjeseca oduzeo od Volkanovskog, a već dobiva ponude od prvaka kategorije ispod.

Nema sumnje da O‘Malley u svojoj matičnoj kategoriji itekako ima dosta posla, no on se odlučio na prozivanje drugog prvaka. Merab je u publici bio jako bijesan te je svašta dovikivao O‘Malleyju, no moći će odahnuti jer Topuria nije zainteresiran za meč protiv O‘Malleyja. Barem ne u ovom trenutku:

‘‘Suga, čestitke… To je bio prekrasan nastup! Postoji borba koju ti moraš ganjati, a to je Merab. Prvo to riješi‘‘, kratko je napisao Topuria na Twitteru.

Ispravno je Topuria postupio u ovom slučaju jer i jedan i drugi prvak prvo moraju riješiti izazivače u svojim kategorijama, iako je to puno lakše reći nego učiniti. O‘Malleyja bi trebao čekati stilski nikako povoljan Merab, dok nije sigurno tko će biti sljedeći za Topuriu u perolakoj.

Ovaj meč se jednoga dana možda i dogodi, no valjalo bi prije svega vidjeti poneku obranu titule. Ići u kategoriju iznad nakon jedne obrane titule nema nikakvog smisla, a vjerujemo da UFC to jako dobro zna.

Linker
27. travanj 2024 03:07