UFC

Ilia Topuria ove jeseni bit će na najtežem ispitu do sada: UFC-ova legenda pokušat će zaustaviti njegov niz

Ilia Topuria

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
25-godišnji talentirani borac tražit će novi uspon u poretku perolake kategorije

UFC-ovoj perolakoj kategoriji potrebno je svježe krvi pri vrhu. Arnold Allen, Giga Chikadze, Bryce Mitchell i Movsar Evloev imaju potencijala postati borcima koji će to donijeti, a jedan od njih je svakako i gruzijsko-španjolski borac Ilia Topuria (12-0, 4-0 UFC).

Uzbudljivi 25-godišnjak debitirao je pod okriljem UFC-a u desetom mjesecu 2020. godine, ‘‘short notice‘‘ pobjedom protiv Youssefa Zalala. Nakon toga uslijedile su tri pobjede nokautom i Topuria se isprofilirao kao vrlo perspektivan borac razornog udarca. Posljednji nastup odradio je u lakoj kategoriji, a u trećem mjesecu u Londonu je nokautirao Jaija Herberta.

Sada je spreman na povratak u svoju matičnu, perolaku kategoriju. Najteži ispit u dosadašnjoj karijeri čekat će Topuriu, jer protivnik će mu biti Edson Barboza (22-11, 16-11 UFC). Super-iskusni brazilski borac trenutno je 13. izazivač perolake kategorije, dok Topuria zauzima 15. mjesto.

Barbozu ne treba naročito niti predstavljati. 36-godišnjak dugi je niz godina nastupao u lakoj kategoriji i priuštio je nam je niz spektakularnih poteza i pobjeda nokautima kakvi se jako rijetko viđaju. Kavez je dijelio s gotovo svim najboljim borcima lake kategorije, a od sredine 2020. godine bori se u perolakoj kategoriji. Dvije pobjede i tri poraza njegov su učinak, a trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza.

Giga Chikadze i Bryce Mitchell pokazali su se gladnijim i u ovom trenutku boljim borcima od Barboze, a sada mu slijedi obračun s još jednom nadolazećom uzdanicom perolake kategorije.

Borba će se održati 29. listopada (10. mjesec) u Las Vegasu na UFC-ovoj Fight Night priredbi. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se 25-godišnji Topuria snaći na ovakvom ispitu.

Linker
24. travanj 2024 20:57