UFC

Topuria nije impresioniran nastupom Evloeva: ‘Sramotno se boriš i ne pokušavaš završiti protivnika‘

Ilia Topuria

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Također neporaženi borac perolake kategorije želi ponovno ugovaranje meča protiv ruskog borca

Jako dobar i kvalitetan nastup odradio je Movsar Evloev (16-0-0, 6-0 UFC) proteklog vikenda na UFC Fight Night 207 priredbi.

Dan Ige trebao je poslužiti kao najteži ispit u dosadašnjoj Movsarovoj karijeri, ali ruski borac dominantno je došao do pobjede jednoglasnom odlukom (30-27 x2, 30-26).

Prezentirao je Evloev svu raskoš i svestranost svojih vještina. Dominirao je u stojci, ali podsjetio nas je i koliko je dobar grappler. Ige nije mogao puno osim prihvatiti treći poraz zaredom.

Evloev bi tom pobjedom trebao skočiti barem na deseto mjesto u poretku izazivača. 28-godišnji ruski borac uvjeren je kako će uskoro osvojiti titulu, a smatra kako bi ga jedna dobra pobjeda mogla dovesti do ''title shota''. Arnold Allen trenutno je na njegovom nišanu, no Evloevu je upućena prozivka od borca s kojim se trebao boriti, ali do borbe na kraju nije došlo.

''Movsar i Ige obojica su očajni. Nadam se vidjeti nešto posebno kako bih dobio motivaciju boriti se s pobjednikom.'', napisao je Ilia Topuria u prvom ''tvitu'', a kasnije je dodao:

''Movsare, sramotno se boriš! Još jedna pobjeda odlukom bez da si pokušao doći do finiša. Uz sve to, ne znaš niti pričati. Nemaš mu** prozvati me. Sada svi mogu vidjeti kako si zapravo pobjegao. Sramotno.'', dodao je gruzijski borac.

Topuria (12-0-0, 4-0 UFC) je kao i Evloev neporažen u svojoj dosadašnjoj karijeri. 22. siječnja (prvi mjesec) ove godine, Topuria i Evloev trebali su se obračunati na UFC 270 priredbi, ali Evloev je nastup otkazao zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Gruzijsko-španjolski borac trebao se boriti protiv Charlesa Jourdaina koji je uskočio kao zamjena, ali Topuria je imao velikih problema sa skidanjem kilaže i meč je otkazan. 25-godišnji Ilia posljednji nastup odradio je u trećem mjesecu, na londonskom eventu, a nokautom u drugoj rundi porazio je Jaija Herberta.

Radilo se o nastupu u lakoj kategoriji, ali Topuria cilja na vrh perolake kategorije u kojoj trenutno zauzima 15. mjesto u poretku izazivača. Evloev vjerojatno nije zainteresiran za obračun s nekim tko je iza njega u poretku i stoga će Ilia morati nastaviti svoj pohod ka vrhu nekim drugim putem, a možda se obojica sretnu baš na vrhu.

Linker
24. travanj 2024 01:48