UFC

Ilia Topuria pojasnio gdje vidi svoje prednosti u odnosu na Volkanovskog: ‘On nije hrvač i nije dobar u parteru‘

Ilia Topuria

 SPP Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
26-godišnji Topuria uvjeren je da posjeduje alate kojima će poraziti prvaka UFC-ove perolake kategorije

Mnoštvo je onih koji su skeptični po pitanju sljedećeg nastupa Alexandera Volkanovskog. Prvak UFC-ove perolake kategorije pretrpio je težak poraz nokautom prije nešto više od mjesec dana, a već 17. veljače (2. mjesec) vratit će se u kavez.

Postoji mišljenje da se Volkanovski prerano vraća nakon teškog poraza nokauta i da neće imati dovoljno vremena za pripremu. Posebna zabrinutost vlada jer će na suprotnoj strani oktogona stajati Ilia Topuria, neporaženi i vrlo moćni španjolsko-gruzijski borac.

Topuria je dosad odradio 14 profesionalnih nastupa i upisao je pobjedu svih 14 puta. U prošlom nastupu deklasirao je Josha Emmetta, a impresivan je bio i u većini ostalih nastupa koje je odrađivao unutar UFC-ovog kaveza. 26-godišnji Ilia definitivno je budućnost perolake kategorije, ali u drugom mjesecu saznat ćemo ostaje li Topuria budućnost kategorije ili postaje sadašnjost.

Ako se njega pita, dileme nema, Volkanovskog će sigurno poraziti. Topuria je gostovao u Overdogs Podcastu te je istaknuo gdje vidi svoju najveću prednost u odnosu na prvaka.

‘‘On zapravo nije hrvač i nije dobar u parteru. To je segment u kojem vidim svoju najveću prednost, jer on je jako dobar udarač.‘‘, otkrio je Topuria.

U nastavku razgovora, Ilia se osvrnuo na činjenicu da je Volkanovski pretrpio težak poraz na UFC 294 eventu u Abu Dhabiju. Islam Makhachev ‘‘high kickom‘‘ i popratnim udarcima završio je Volkanovskog u prvoj rundi, a takav poraz mogao bi utjecati na Volkanovskog i njegove buduće izvedbe. Topuria ne želi previše računati na nešto takvo.

‘‘Ono što se dogodilo u njegovom posljednjem meču ništa ne mijenja. Ja znam da će rezultati biti isti, trenng je isti, kao i fokus. Treniram za meč protiv najboljeg na svijetu i poprilično sam siguran da ću doći do pobjede.‘‘, započeo je Topuria, a zatim je istaknuo kako poraz nokautom zapravo nosi i neke pozitivne stvari za Volkanovskog.

‘‘On nema što izgubiti, već je osjetio poraz. Zna kakav je osjećaj, dok je meni okus poraza nepoznanica i bolje je da nikad ne znam kakvog okusa je poraz. Dakle, porazit ću Volkanovskog 17. veljače (2. mjesec), a onda ću se boriti protiv Maxa Hollowayja u Španjolskoj. To je moj trenutni cilj i mislim da ću ga ostvariti.‘‘, zaključio je uvijek samouvjereni Ilia Topuria.

Naravno, mnogi su u kavez s Volkanovskim ulazili samouvjereni, ali vrlo brzo bih napustilo to samopouzdanje. Vidjet ćemo može li Topuria biti iznimka.

Linker
18. svibanj 2024 20:05