UFC

Ilia Topuria smatra da je Holloway daleko od najboljeg boksača u UFC-u: ‘On samo stagnira, ja sam nova generacija‘

Ilia Topuria

 Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
U subotu nas čeka sjajan okršaj u meču koji će kao ulog imati UFC-ovu perolaku titulu

Prvak perolake kategorije, Ilia Topuria, ima problem s Maxom Hollowayjem koji sebe naziva "najboljim boksačem u UFC-u".

Neporaženi Topuria (15-0) branit će svoj naslov po prvi put protiv bivšeg prvaka Hollowaya (26-7) u glavnoj borbi UFC 308 priredbe, koja se održava ove subote u Etihad Areni u Abu Dhabiju.

Holloway je stekao veliku pažnju kad je nakon nevjerojatne izvedbe protiv Calvina Kattara u siječnju 2021. godine uskliknuo kako je "najbolji boksač u UFC-u". Iako Topuria ne tvrdi isto za sebe, smatra da je Holloway više poznat po cjelokupnom udaračkom arsenalu nego isključivo po boksu.

Prije, sada već legendarnog UFC-a 300, secirali smo Maxov boksački stil.

"U stvarnosti, on je dobar udarač", rekao je Topuria za prisutne novinare na UFC 308 medijskom danu u srijedu. "Nije samo boksač jer nazivati sebe najboljim boksačem u UFC-u je pomalo sramotno, jer on to nije. Ali, dobar je udarač. Ima puno iskustva i vrlo je strpljiv unutar oktogona."

"Ali svi su dobri kada mogu razviti svoj stil u oktogonu, a nitko ih ne pritišće. U subotu navečer osjetit će nešto što nikada nije osjetio s bilo kojim drugim protivnikom. Pritisak koji će doživjeti od mene bit će potpuno drugačiji."

Topuria je naglasio kako predstavlja novu generaciju talenata u MMA-u, dok Holloway, prema njemu, stagnira i ne evoluira već godinama.

"Način na koji primjenjujem tehnike, kako kontroliram protivnika, kako se krećem u oktogonu, to je razlika," objasnio je Topuria. "Koju evoluciju vidite kod Maxa Hollowaya u svakom meču? Možda samo u udaračkim tehnikama."

"Ali ne vidite kako postaje bolji u hrvanju ili na parteru, ne vidite kako isprobava nove stvari. Samo u udaračkim tehnikama. O tome pričam. Ja stalno pokušavam unaprijediti svoju igru, ne samo u udaračkim vještinama. S hrvanjem, parterom, jednostavno u svemu."

Linker
24. listopad 2024 14:18