UFC

Volkanovski poručio da želi revanš protiv Topurije u Sydneyju, Ilia odgovorio: ‘Madrid. Zašto bih ti dao takvu prednost?‘

Alexander Volkanovski vs. Ilia Topuria 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Ukoliko obrani titulu protiv Hollowayja, Topuria će definitivno imati svako pravo tražiti da titulu brani na svom teritoriju

Uistinu impresivan nastup imao je Ilia Topuria u drugom mjesecu ove godine na UFC 298 priredbi. Nokautom u drugoj rundi srušio je do tada nedodirljivog vladara perolake kategorije, Alexandera Volkanovskog, a već ove subote očekuje ga prva obrana titule, i to protiv Maxa Hollowayja.

Nije Volkanovski odustao od ideje da se uskoro ponovno bori protiv Topurije, no prije toga će mu vrlo vjerojatno trebati barem jedna pobjeda jer je poražen u posljednja dva nastupa. U razgovoru za MMA Junkie rekao je da bi se htio Iliji revanširati u Sydneyju:

‘‘U savršenom svijetu, želim Iliju u Sydneyju. No glava mi govori da, ukoliko Ilia pobijedi, da se neće boriti odmah tako brzo. Definitivno se neće također boriti u Sydneyju. Možda odradi borbu za BMF pojas i poslije brani titulu u perolakoj. Dok se sve to događa, možda ja otplešem za privremeni pojas ili tako nešto‘‘, rekao je Volkanovski.

Međutim, Toupria se s tim ne slaže, te je rekao da borba u Sydneyju ne dolazi u obzir:

‘‘To se nikada neće dogoditi. Ja sam prvak, i ukoliko se želiš ponovno boriti za titulu, to mora biti u Madridu, a ne negdje u Australiji pred tvojim ljudima. Zašto bih ti dao tu prednost?‘‘, rekao je Topuria na media dayju.

Ukoliko obrani titulu protiv Hollowayja, Topuria će definitivno imati svako pravo tražiti da titulu brani na svom teritoriju. UFC još nije iznio nikakve planove o dolasku u Španjolsku, no s obzirom da Topuria ima veliki potencijal postati ogromna zvijezda, možda će nekad ipak razmisliti o tome.

Linker
24. listopad 2024 20:46