UFC

Ilir Latifi: 'Svaka čast Lewisu, ali suci su me opljačkali! Igraju se s našim životima'

Derrick Lewis i Iilir Latifi
 Screenshot/Youtube
Ilir Latifi poražen je u svom debiju u teškoj kategoriji protiv jednog od najopasnijih boraca u diviziji, Derricka Lewisa, koji je slavio u svom gradu jednoglasnom odlukom sudaca.

Sudačke kartice su na UFC 247 priredbi u Houstonu izazvali mnogo kontroverzi, a sporna je bila i borba Lewisa i Latifija, koji smatra da je zaslužio pobjedu.

"Iskreno, znam da sam bio na njegovom terenu. Ja dolazim iz Švedske u SAD, u Houston. Borim se protiv ponosa grada, Derricka Lewisa, koji je jedan od najomiljenijih boraca u UFC-u. I meni se sviđa, smiješan je, skroman. Ali znao sam da se neću boriti samo protiv Derricka", rekao je Latifi za MMA Fighting.

"Borio sam se i protiv sudaca, i protiv svih u areni te večeri. Kad sam stigao, znao sam što me čeka. Kad je borba završila, vidjeli ste Derrickovo lice. Znao je da je izgubio tu borbu", dodao je Latifi.

"Pogledajte to ovako, kontrolirao sam protivnika 15 minuta, stavljao sam ga u situaciju u koju sam želio. Pritiskao uz kavez. Iscrpio sam ga i srušio. On je uputio par koljena i kickova, ali blokirao sam sve. Osjećao sam se vrlo ugodno. Nije me ničime dohvatio, možda jedan udarac, ali sve sam vidio. Blokirao sam i nije mi stvarao probleme. Svaka čast Derricku, biti tako težak i raditi te stvari je impresivno, ali mislim da sam imao totalnu kontrolu u borbi. S lakoćom sam kotrolirao tako velikog borca, a mnogi ne mogu ni svojeg psa kontrolirati niti minutu. Možda vam se to ne sviđa, ali tako je", rekao je Latifi, koji se priključio posljednjem valu nezadovoljstva sudačkim odlukama i predlaže kazne za suce.

"Nisam šokiran što su me opljačkali. Bilo je to tužno gledati jer je ovo budućnost ovog sporta. Igraju se sa životima sportaša, boraca koji su sve uložili u ovo. Žrtvovali smo toliko, i naše zdravlje, i ostavili obitelj. Radimo previše da bismo sve prepustili sucima i komisiji koji ne razumiju sport ili nekoga favoriziraju. To je pogrešno. Trebale bi postojati posljedice", kaže Latifi i nastavlja:

"Kad borci pogriješe i prekrše pravila, bivaju kažnjeni. Ali kada suci pogriješe ili opljačkaju nekoga, nema posljedica. To je loše i utječe na borce. Kažu, odradio si dobru borbu, idemo na sljedeću. Ali je**š to! Sve sam dao za tu borbu. Ušao sam u nju kao veliki autsajder. Iskreno mislim da nitko, kao ni suci, nisu mislili da ću izdržati dulje od minute. A ušao sam i dominirao. Možda nije bilo kako su očekivali, ali to je istina".

"Loše prosudbe ili suci koji spavaju na borbama ili se samo žele poigrati s rezultatima i favorizirati, zaje***u se s nečijom plaćom. To je 50 posto od onoga što ste trebali zaraditi. To nije igra! Jako loše", zaključio je Latifi.

Linker
20. travanj 2024 02:59