UFC

Ima li već novi UFC prvak sljedećeg protivnika? Belal Muhammad prihvatio je prozivku

Belal Muhammad

 Screenshot/ufc.com
Muhammad tvrdi da želi samo najbolje protivnike, a teško da može naći boljega od onog koji ga je vrlo brzo prozvao nakon osvajanja titule

Belal Muhammad spreman je boriti se protiv svakog najboljeg izazivača nakon UFC-a 304.

Muhammad (24-3 MMA, 15-3 UFC) je svrgnuo Leona Edwardsa (22-4 MMA, 14-3 UFC) i postao prvak velter kategorije u glavnom događaju u subotu navečer u Co-op Live areni u Manchesteru, u Engleskoj.

Muhammada je odmah izazvao Shavkat Rakhmonov (18-0 MMA, 6-0 UFC), a novi prvak prihvaća izazov.

"Čestitke na zasluženoj pobjedi. Nadam se da ćeš održati riječ i braniti svoj naslov protiv mene kad budeš spreman, prvače", napisao je Rakhmonov.

Kazahstanac je neporažen u svojoj savršenoj karijeri od 18 pobjeda bez poraza, s tim da nijednom nije prepustio sudcima da odlučuju o pobjedniku. Upisao je do sada osam pobjeda nokautom i deset prisiljavanjem protivnika na predaju, a u UFC-u je od 2020. godine. Posljednji puta je slavio u prosincu 2023. kada je ugušio Stephena Thompsona u drugoj rundi i time ostvario svoju šestu pobjedu pod okriljem UFC-a.

"Da, naravno", rekao je Muhammad o borbi protiv Rakhmonova na konferenciji za novinare nakon UFC-a 304. "Doslovno nikad nisam odbio borbu. Nikad nisam ustuknuo pred nikim. Toliko ljudi je odbilo borbe protiv mene, a sad sam na vrhu. Ja sam taj i za mene je sada važno cementirati svoje nasljeđe kao najboljeg velteraša ikad."

"Neću sjediti i izazivati neke nasumične tipove. Tko je sljedeći u redu, tko je najbolji u redu. Pokazat ću vam tko sam, što mogu učiniti. Mislili su da me Leon može pregaziti, sad ću ja pregaziti sve ove druge momke."

Muhammad je dugo čekao na priliku za borbu za naslov, kao i na priliku da ponovno odmjeri snage s Edwardsom nakon što je njihova borba u ožujku 2021. godine proglašena bez pobjednika. Muhammad je izgubio prvu rundu prije nego što je dobio prst u oko za samo 18 sekundi u drugoj rundi, i morao je godinama slušati ljude kako mu govore da je bio na putu da bude poražen.

"Mislim da sam najbolji borac na svijetu, znam da sam najbolji borac na svijetu, samo sam to morao dokazati i pokazati vam", rekao je Muhammad. "Imali smo tri godine da sjedimo i razmišljamo o tome."

"U posljednjoj borbi svi su govorili: ‘Oh, on bi ga pobijedio, on bi dobio ostale runde.‘ Nismo ni počeli u toj borbi. U ovoj borbi smo počeli. Jednostavno smo dominirali nad prvakom. Učinili smo da izgleda lako i učinili smo to bolje nego Colby (Covington), bolje nego Usman."

Linker
09. rujan 2024 09:27