UFC

Imamo li još jedan meč na UFC 300 eventu? Buduća zvijezda perolake kategorije tražit će ulazak u top 15

Diego Lopes

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
29-godišnji Diego Lopes navodno će nastupiti na velikom UFC 300 eventu

Dana White sinoć je potvrdio meč između Kayle Harrison i Holly Holm. Tu borbu gledat ćemo u sklopu UFC 300 eventa, a to je ukupno deveti potvrđeni meč kad je u pitanju UFC 300. Možda već sada znamo i deseti meč koji će biti dio tog ‘‘fight carda‘‘.

Iako Dana White zasad nije potvrdio održavanje ovog meča, društvenim mrežama širi se informacija o jako zanimljivom obračunu u perolakoj kategoriji. Instagram stranica Freak MMA zapravo je iznijela ovu informacija, a radi se o inače vrlo pouzdanom izvoru.

Što se samog meča tiče, navodno nas čeka okršaj između Diega Lopesa (23-6-0, 2-1 UFC) i Sodiqa Yusuffa (13-3-0, 7-2 UFC). Da, nisu ovo imena iz kategorije najpopularnijih UFC-ovih boraca, ali radi se o dvojici odličnih boraca, a jedan od njih pokazuje potencijal za postati zvijezdom.

Pritom mislimo na Diega Lopesa, brazilskog borca s meksičkom adresom. Lopes je prošle godine došao u UFC, a priliku je dobio uskočivši kao kasna zamjena za ozlijeđenog Brycea Mitchella. Već u debiju, Lopes je dijelio kavez s Movsarom Evloevim, neporaženim ruskim borcem koji je od ovog tjedna petorangirani izazivač u perolakoj kategoriji. Teško je Lopes mogao dobiti težeg protivnika za ‘‘short notice‘‘ debi i Evloev je ušao u meč kao ogroman favorit.

Međutim, Diego Lopes naprosto je oduševio svojim nastupom. Brazilac je u nekoliko navrata bio jako blizu pobjede prekidom i prezentirao je elitne BJJ vještine. Nikada nismo vidjeli Evloeva u takvim problemima tijekom meča, a tko zna kako bi se meč odvio da je Diego Lopes prošao kompletan trening kamp. Movsar Evloev na koncu je došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Bilo je jasno da Lopes također pripada UFC-u, a nakon poraza od Evloeva odradio je još dva nastupa. Gavina Tuckera završio je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a Pata Sabatinija nokautirao je u prvoj rundi. Nešto više od ukupno tri minute trebao je Lopes za te dvije pobjede.

Njegovi nastupi privlače veliku pažnju fanova i Lopes je već u debiju pridobio srca navijača. Radi se o jako atraktivnom borcu, a prije svega finišeru. Devet puta je Lopes nokautirao svoje protivnike, a čak 12 puta slavio je ‘‘submissionom‘‘. Nek ga nazivaju Charlesom Oliveirom perolake kategorije, a nastavi li pobjeđivati, Lopes će sigurno doći do statusa ponajveće zvijezde u perolakoj kategoriji.

Na teškom ispitu bit će Lopes na UFC 300 eventu, ako uistinu dođe do ugovaranja ovog meča. Sodiq Yusuff nije lak zalogaj za bilo kojeg borca. Nigerijac upisuje jako dobre rezultate unutar UFC-a, ali u posljednjem nastupu poražen je od strane Edsona Barboze. Uz Barbozu, Arnold Allen jedini je borac koji je porazio Yusuffa, dok je Sodiq dobio nekoliko kvalitetnih boraca kao što su Andre Fili, Alex Caceres, Gabriel Benitez itd.

Yusuff je trenutno 12. u poretku izazivača unutar perolake kategorije i mogao bi poslužiti kao svojevrsna ulaznica za top 15. Meč Diega Lopesa i Sodiqa Yusuffa definitivno ima svoje mjesto na UFC 300 eventu, jer Diego Lopes je borac kojeg šira javnost jednostavno mora upoznati.

Linker
04. svibanj 2024 05:45