UFC

Intrigantna borba dvije ljubimice MMA fanova ponovno je ugovorena za novi datum

Amanda Ribas i Michelle Waterson

 screenshot (YouTube, UFC)
Na UFC 274 priredbi gledat ćemo vrlo uzbudljivu žensku borbu kojoj je ovo treći pokušaj dogovaranja

Niti drugi datum ugovoren za borbu Amande Ribas i Michelle Waterson neće biti sretan za ove dvije popularne borkinje UFC-ove slamka kategorije. Nakon što se nisu uspjele susreti 24. siječnja prošle godine, neće biti sreće niti s 26. ožujkom ove, za koji je borba bila ugovorena. Zbog ozljede Waterson borba je pomjerena na UFC 274 priredbu koja se održava 7. svibnja.

28-godišnja Ribas (11-2, 5-1 UFC) početak prošle godine dočekala je s nizom od četiri pobjede te kao velika nadolazeća zvijezda. Osim pobjeda u kojima je prezentirala vještinu, Ribas je osvojila fanove svojim vedrim karakterom i vrlo jakom karizmom pa je promocija već pripremala sjajne planove za nju. No, kad je Waterson otkazala njihovu borbu, radi toga što je izgubila djeda i baku, protiv Ribas je uskočila Marina Rodriguez, koja ju je savladala i prekinula njen niz. Amanda ipak u ovu borbu ulazi s pobjedom, budući da se krajem listopada vratila trijumfom protiv Virne Jandirobe. Trenutno se nalazi na devetom mjestu ljestvice izazivačica slamka kategorije.

Jedno mjesto bolje od nje na ljestvici je plasirana 36-godišnja Waterson (18-9, 5-5 UFC), puno poznatija pod svojim nadimkom "Karate Hottie". Ona je dva puta dolazila vrlo blizu pozicije izazivačice, no onda je podosta uvjerljivo gubila borbe u kojima je trebala napraviti iskorak. U borbu protiv Ribas trebala je ući s pobjedom protiv Angele Hill, kojom je prekinula niz od dva poraza, no zbog navedenih razloga nije nastupila. Borila se par mjeseci kasnije kad je poražena od iste djevojke kao i Ribas, Marine Rodriguez. Kako je ona vjerojatno već u zalasku svoje karijere, ova borba možda joj je posljednja prilika za doći do ozbiljnijeg rezultata u UFC-u.

UFC 274 priredba još nije dobila svoje mjesto održavanja, ali poznato je kako će biti predvođena borba za UFC-ovu titulu lake kategorije između Charlesa Oliveira i Justina Gaethjea.

Linker
19. travanj 2024 11:38