UFC

Valentina Shevchenko dobila novu izazivačicu i datum iduće borbe

Valentina Shevchenko

 Instagram
UFC-ova prvakinja muha kategorije u Octagon će ući nakon devet mjeseci pauze

Šest puta do sada uspješno je Valentina Shevchenko obranila titulu UFC prvakinje muha kategorije. Niti jednom nije bila ozbiljnije ugrožena. Zapravo, možemo reći da joj je, unutar te kategorije, na trenutke kompetitivnu borbu i vrijedan otpor pružila tek Joanna Jedrzejczyk, u borbi za tada upražnjenu titulu. Nakon što je Amanda Nunes izgubila titulu prvakinje bantama, možemo bez puno dvojbi reći kako se radi o trenutnoj najdominantnijoj osobi u cijelom MMA-u na globalnoj razini.

Sa spomenutih šest obrana, Valentina je izjednačila rekord Ronde Rousey te će u svojoj idućoj borbi pokušati doći do pobjede kojom će postati žena s najviše uspješno obranjenih titula. Sad je saznala kada i protiv koga će po taj rekord krenuti i do devet mjeseci nakon posljednje borbe, što je zapravo neuobičajeno duga stanka za nju. No, i ona je zaslužila malo odmoriti.

Iako nije službeno najavljena za taj nastup, najveći borilački mediji otkrivaju kako će Valentina nastupiti na UFC 275 priredbi, gdje će njena izazivačica biti Taila Santos.

Santos je 28-godišnja brazilska borkinja koja je 2018. u UFC pristigla putem brazilskog izdanja Contender Seriesa, a prvu UFC borbu izgubila je od Mare Romero Borelle. Nakon toga je naslagala četiri pobjede, posljednju protiv Joanne Wood u studenom prošle godine. Svoj je profesionalni omjer tim putem dovela na više nego impresivnih 19-1.Na službenoj ljestvici izazivačica nalazi se na petom mjestu, no isto tako znamo da je Valentina već savladala sve četiri djevojke rangirane bolje od nje. U situaciji gdje je potrebno ugovoriti joj borbu, ovo je bila najrealnija i najrelevantnija odluka.

Postoji mogućnost da će Taila titulu napasti na domaćem terenu. Naime, UFC 275 dogovoren je za 11. lipnja, a Brazil je potencijalna lokacija. Prvobitno se za povratak UFC-a u Južnu Ameriku spominjao UFC 274, no potvrđeno je kako se to neće dogoditi. Nakon što je borba za prvaka poluteške kategorije, između Glovera Teixeira i Jirija Prochazke, premještena upravo s UFC 274 na UFC 275, s razlogom se počelo sumnjati da bi ovdje Brazil mogao poslužiti kao domaćin.

Ne moramo previše razmišljati da bismo zaključili kako će Valentina i u ovoj borbi biti veliki favorit. Sve što je do sada napravila apsolutno je zasluženo stavlja u takvu startnu poziciju.

Linker
17. travanj 2024 03:50