UFC

Khabib odgovorio Fergusonu na njegov prijedlog i pozvao ga u svoju Eagle FC promociju

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Nekoć veliki rivali uskoro bi mogli zajednički surađivati na nekom od projekata

Čak pet puta otkazivan je meč između Tonyja Fergusona i Khabiba Nurmagomedova. Dugi niz godina, radilo se o jednom od najiščekivanijih i potencijalno najuzbudljivijih mečeva koje je UFC tada mogao ponuditi, ali nikad ga nismo dočekali.

Khabib Nurmagomedov na koncu se i umirovio prije nego se taj meč ikada ostvario, a Tony Ferguson još uvijek je aktivan borac, ali daleko od svojih najboljih dana. Iako se Khabib ne želi vratiti u kavez, jer je dao obećanje svojoj majci, mnogi smatraju kako će doći vrijeme kad će se predomisliti.

38-godišnji Ferguson nema previše vremena za čekanje pa je tako došao do zanimljive ideje kojom bi napokon mogli svjedočiti svojevrsnom natjecanju između njega i Khabiba. Ne bi se tu radilo o borbi, nego bi dvojica boraca bili u ulogama trenera u sklopu ''The Ultimate Fighter'' showa. Radi se o zbilja zanimljivom prijedlogu od strane ''El Cucucyja''.

''Khabibov otac rekao je da se nas dvojica (Ferguson i Khabib) moramo natjecati jedan protiv drugog, a ja vjerujem u to. Volio bih da možemo biti suprotstavljeni treneri u 'Ultimate Fighteru (TUF-u)'. Što kažete na to? Neka bolji pobijedi. Garantiram da su moje trenerske vještine daleko bolje od tvojih, Khabibe...Nije bitno koju igru ćemo igrati. To bi bilo kul, doći tamo, pružiti čovjeku ruku, izgladiti nesporazume i krenuti dalje.'', rekao je Ferguson pomirljivim tonom, gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija.

Odgovor Khabiba Nurmagomedova nije trebalo dugo čekati, a čini se kako je i umirovljeni Dagestanac otvoren za ovu soluciju, ali i za druge oblike suradnje s Fergusonom.

''Tony, sviđa mi se ideja o 'TUF-u'. Nazovi svoje šefove i neka formiraju ponudu. Ali ako nemaju ideja, ja ću ti osobno ponuditi ugovor na Eagle FC-ovoj platformi. I mi ovdje odrađujemo posao, znaš.'', odgovor je Nurmagomedova putem Twittera.

Khabibova promocija Eagle FC sve više raste i ovaj vikend čeka ih treća ovogodišnja priredba na američkom tlu. Bivši UFC-ovi borci, kao i mlade nadolazeće dagestanske nade, trenutno su okosnica Khabibove promocije. Akvizicija poput Tonyja Fergusona bila bi velika stvar za Khabiba, a tada bi njih dvojica dobili i puno veću slobodu oko dodatnih projekata u kojima bi mogli zajednički sudjelovati. Teško je očekivati da će Ferguson pristati na ovo, jer ''El Cucuy'' i dalje vjeruje kako može osvojiti UFC-ov pojas u lakoj kategoriji. Ipak, potencijalni peti poraz zaredom, možda bi označio kraj njegove UFC karijere, a tada bi Eagle FC postao vrlo primamljiva opcija.

Linker
22. travanj 2024 23:47