UFC

Khabib otkrio hoće li se vratiti ako Oliveira pobijedi Islama Makhacheva

Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Eagle Fc)
Umirovljeni dagestanski borac osvrnuo se na situaciju pri vrhu UFC-ove lake kategorije

Ekspresna pobjeda Charlesa Oliveire nad Justinom Gaethjeem, samo je dodatno pojačala pitanja i interes navijača u vezi usporedbi Oliveire s Khabibom. Brazilac je nanizao 11 pobjeda u nizu i mnogi žale što se Khabib povukao prije nego se obračunao s Oliveirom.

''Do Bronx'' djeluje kao borac koji bi stilski mogao biti vrlo nezgodan protivnik za umirovljenog Khabiba, a sve je više onih koji Oliveiru počinju nazivati najvećim borcem u povijesti UFC-ove lake kategorije. Nurmagomedov smatra kako se radi o besmislici, a u razgovoru za ESPN objasnio je zašto taj epitet i dalje pripada njemu.

''Nitko nikada nije dodirnuo moje lice. Svaki put kad Oliveira završi uzdrman na tlu, ljudi ne mogu pričati o usporedbama mene i njega. On je tri puta tapkao u UFC-u. Ljudi, molim vas!'', osvrt je Khabiba na spomenute usporedbe.

Islam Makhachev kao Khabibov legitimni nasljednik, mogao bi nam dati puno odgovora o tome kako bi se Oliveira nosio s Khabibom. Makhachev je stilski jako sličan Khabibu, godinama zajedno treniraju, a meč između Oliveire i Islama sve je izgledniji. Khabib smatra kako će Oliveira potvrdit epitet prvaka tek ako pobijedi i Makhacheva.

''Ako Charles pobijedi Islama, moramo mu odati poštovanje. Tada će postati neprikosnovenim UFC-ovim prvakom lake kategorije. On je sada prvak, ali nije neprikosnoveni prvak, sve dok ne pobijedi Islama. Ja kad sam završio s ovim, bio sam neprikosnoveni prvak.'', rekao je Khabib, a zatim je dao svoje viđenje potencijalnog meča između Oliveire i Makhacheva.

''Prvo sam bio ja, a sada će Islam biti prvak. Moj otac je govorio: 'Kad Khabib završi, doći se Islam'. Završit ćemo Charlesa Oliveiru njegovim načinom (u parteru) i na njegovom tlu (u Brazilu). Naučit ćemo fanove što je prava kontrola iz gornje pozicije i kako završavamo protivnike. Osvojit ćemo pojas, a brazilski fanovi će nas zagrliti. Oni će voljeti Islamove vještine u parteru.'', dodao je Nurmagomedov.

Razne teorije oko povratka Khabiba u kavez pojavile su se proteklih dana. Mnogi se pitaju što će se dogoditi ako Oliveira pobijedi Makhacheva, hoće li tada Khabib biti motiviran da odradi još jedan meč i osveti prijatelja. Jedan od onih koji postavljaju to pitanje jeste i Daniel Cormier, ali izgleda da je Khabibovo obećanje majci jače od svih drugih motiva koji bi ga mogli vratiti u kavez.

''Ako Oliveira pobijedi Islama, naravno da ću se osjećati loše, ali ne možete zbog toga postavljati pitanja o mom povratku. Molim vas, pustite me, dajte ostalim tipovima da se bore. Ovo su druga vremena i novi borci. Sada je vrijeme za njihove vrhunce, a u meču između Islama i Charlesa saznat ćemo tko je najbolji borac lake kategorije na svijetu.'', objasnio je Khabib Nurmagomedov.

Newsletter

Prijavite se na Fight Site newsletter i ne propustite zanimljive priče!

Linker
10. lipanj 2022 16:37